4 dl tej
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál méz
csipetnyi őrölt gyömbér
csipetnyi őrölt chilipaprika
A tetejére
2 dl habtejszín
1 evőkanál cukor
pirított mogyoródarabkák (krokant)
A tejben elkeverjük a mézet, a vaníliakivonatot és a fűszereket.
Felforraljuk, majd felolvasztjuk benne a csokoládét.
Poharakba töltjük, a cukorral felvert tejszínhabbal díszítjük, mogyoródarabkákat szórunk a tetejére.
A hozzávalókat üvegbe tesszük, leönjük a vodkával. Naponta rázogatni kell, többször. AA színe nem szép. Egy hétig érleljük, aztán leszűrjük, üvegekbe töltjük. Hűtve finom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA jeget beletesszük egy pohárba, három barackot félbevágunk, és kimagozzuk. A negyediket nem vágjuk végig. A mentaleveleket kicsit megtörjük, és a barackokkal vegyesen a pohárba r...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA tojáslikőrhöz fölforrósítunk 4 dl tejszínt a félbevágott vaníliarudakkal együtt. Habosra keverjük a tojássárgákat a maradék tejszínnel és a porcukorral. A forró tejszínt folytono...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMindent összeturmixolunk.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű