4 dl tej
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál méz
csipetnyi őrölt gyömbér
csipetnyi őrölt chilipaprika
A tetejére
2 dl habtejszín
1 evőkanál cukor
pirított mogyoródarabkák (krokant)
A tejben elkeverjük a mézet, a vaníliakivonatot és a fűszereket.
Felforraljuk, majd felolvasztjuk benne a csokoládét.
Poharakba töltjük, a cukorral felvert tejszínhabbal díszítjük, mogyoródarabkákat szórunk a tetejére.
A gyömbért meghámozzuk és lereszeljük, majd a felforralt vízbe tesszük. Leszűrjük, ha iható hőmérsékletűre hűlt, hozzáadjuk a citromlevet és a mézet. Ennyi az egész
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűÖntsük bele egy nagy lábasba a vizet és a cukrot, és addig forraljuk, míg a cukor felolvad. Öntsük a cukoroldathoz a bort, a citromlevet és a vodkát (vagy a cseresznyepálinkát), p...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA répát megpucoljuk, felkarikázzuk. Az almát is megpucoljuk és kisebb darabokra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje, majd belefacsarjuk a citromot. Amikor megpuhu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVegyük elő a turmixgépünket. A kígyóuborkát vágjuk fel nagyobb kockákra, tegyük a turmixba (én nem hámoztam le a héját, persze ha akarja valaki, megteheti). Vágjuk össze a zeller...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű