1.5 kg sárgarépa, 2 kg alma, 6 db citrom leve, 6 db narancs leve, 50 dkg cukor, 1 csipet só, késhegynyi citromsav, késhegynyi borkénpor.
Az almát megpucoljuk, magházát kivájjuk, majd nagyobb szeletekre vágjuk.
A sárgarépát szintén megpucoljuk, majd felkarikázzuk.
Külön-külön lábasban feltesszük főni mindkettőt, annyi vízben, amennyi bőven ellepi.
Mikor puhára főttek, mindkettőt botmixerrel pürésítjük, majd összeöntjük a kettőt, hozzáadjuk a cukrot, a citrusok kifacsart levét, a citromsavat és a borként.
Kóstolás után tehetünk még hozzá citromlevet vagy cukrot. Egyet forralunk még rajta, majd üvegekbe töltjük.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Ez az alap lé, ebbe lehet tenni egyéb gyümölcsöt is ( ki hogyan szeretni....)
A gyömbért a citromszeletekkel egy nagy tálba tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és egy éjszakára állni hagyjuk. Másnap feltesszük főni, hozzáadunk fél liter vizet és a n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyömbért hámozd meg, vágd fel vékony karikákra, majd rakd bele 1 liter forrásban lévő vízbe. Add hozzá a xilitet is, akkor már lejjebb veheted közepesre a lángot és keverd el, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJó alaposan összeturmixoljuk az alábbi hozzávalókat:
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyömbért megtisztítom, majd apróra felszeletelem, felöntöm vízzel és beleteszem a cukrot is. Közepes lángon felforralom. Belefacsarom a citromok levét, majd a citromsavat is felo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű