1.5 kg sárgarépa, 2 kg alma, 6 db citrom leve, 6 db narancs leve, 50 dkg cukor, 1 csipet só, késhegynyi citromsav, késhegynyi borkénpor.
Az almát megpucoljuk, magházát kivájjuk, majd nagyobb szeletekre vágjuk.
A sárgarépát szintén megpucoljuk, majd felkarikázzuk.
Külön-külön lábasban feltesszük főni mindkettőt, annyi vízben, amennyi bőven ellepi.
Mikor puhára főttek, mindkettőt botmixerrel pürésítjük, majd összeöntjük a kettőt, hozzáadjuk a cukrot, a citrusok kifacsart levét, a citromsavat és a borként.
Kóstolás után tehetünk még hozzá citromlevet vagy cukrot. Egyet forralunk még rajta, majd üvegekbe töltjük.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Ez az alap lé, ebbe lehet tenni egyéb gyümölcsöt is ( ki hogyan szeretni....)
Az epret alaposan megmossuk, leszárítjuk. A hozzávalókat tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Poharakba öntve, jól lehűtve tálaljuk. Tipp: az italt bármilyen gyümölccsel el...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket és a gyümölcsöt megpucoljuk, az alma csutkáját eltávolítjuk. Daraboljuk, és gyümölcscentrifugával lévé alakítjuk. Hűtés után lehet fogyasztani. Nemcsak egészséges,...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűForró vízben megmossuk a narancsot és a citromot, sajtreszelővel vékonyan lereszeljük a héjukat úgy, hogy a fehér része ne kerüljön bele. Zárható befőttes üvegbe tesszük, felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tejet és a tejszínt összeforraljuk a cukorral és a vaníliás cukorral, külön edényben felolvasztjuk az étcsokit, azt is hozzákeverjük, az 1 ek. kakaóporral együtt, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű