30 dkg mangó (nettó)
3 dkg melaszos nádcukor
2.5 dl joghurt
1 kávéskanál szegfűbors
1 marék jégkocka (kb mint a joghurt)
Megpucoljuk a mangót, a húsát levágjuk a magjáról.
A többi hozzávalóval és a jéggel turmixgépben egyneműsítjük.
Az összes ízesítőt fél liter vízzel felforraljuk, és kis lángon fedőt rátéve főzzük 20 percig. Majd átszűrjük egy vászondarabon, visszatesszük a lábosba és hozzáadjuk a cukrokat is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben elkeverjük a mézet, a vaníliakivonatot és a fűszereket. Felforraljuk, majd felolvasztjuk benne a csokoládét. Poharakba töltjük, a cukorral felvert tejszínhabbal dísz...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűForralj vizet 70 fokosra, add hozzá a fehér teát, és 3 perc múlva szűrd le. A teához add hozzá a felkarikázott gyömbért és citromot, majd tedd bele a mentalevelet is.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virágokat megmosom, közben megfőzöm a szirupot, majd ha elhűlt ráöntöm a virágokra, beleteszem a szalicilt és a citromsavat, végül a vékonyra karikázott citromot. Legalább egy na...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz