120 g gyömbér (friss, hámozott)
0.25 teáskanál élesztő (instant)
200 g kristálycukor
15 ml citromlé
1 apró csipet só - tengeri
1.75 l víz
1. Hámozd meg a gyömbért, majd egy Microplane reszelőn reszeld le.
2.A lereszelt gyömbér levét egy szűrőn keresztül préseld ki, majd hagyd
10 percig ülepedni. Ha leült az üledék, fejtsd át egy másik tálba.
3. A steril PET palackba mérd bele a cukrot, instant élesztőt, sót, citrom
levet, az ülepített gyömbér levét, ami 45 ml = 45 gramm.
4.Végül töltsd fel a vízzel, és jól zárd le a palackot.
5. Alaposan rázd össze, hogy a hozzávalók összekeveredjenek a
palackban.
6. 24-36 órán át érleld szobahőmérsékleten.
7. Ha kemény a palack, tedd be a hűtőbe, és hidegen fogyaszd.
2-3-szor ha leült az üledék, fejtsd át egy másik tálba, hogy letisztuljon a gyömbér leve.
Az elkészítéstől számított 2-3 napon belül elfogyasztandó!
A Raffaello golyókat a tejjel, cukorral botmixerrel alaposan összekeverem, Majd hozzáadom a tejszínt és a vodkát, újra összekeverem, és fogyasztásig hűtőben tárolom. Pár nap múl...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA citromot kifacsarjuk, a lime-t felkarikázzuk, egyet félreteszünk. Egy longdrink pohárba beletesszük a mentaleveleket, ráöntjük a citromlevet, egy kanállal megnyomkodjuk, beleszó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felforraljuk. A megmosott mentalevelet, a teát és a cukrot kancsóba tesszük, leöntjük a vízzel, és 3 percig állni hagyjuk. Eltávolítjuk belőle a filtereket, megkeverjük, ho...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz almalevet öntsük lábasba és kezdjük el főzni. Ízlés szerint tegyünk bele cukrot és fahéjat. ha felforrt, poharakba töltjük és jóízűen megisszuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű