120 g gyömbér (friss, hámozott)
0.25 teáskanál élesztő (instant)
200 g kristálycukor
15 ml citromlé
1 apró csipet só - tengeri
1.75 l víz
1. Hámozd meg a gyömbért, majd egy Microplane reszelőn reszeld le.
2.A lereszelt gyömbér levét egy szűrőn keresztül préseld ki, majd hagyd
10 percig ülepedni. Ha leült az üledék, fejtsd át egy másik tálba.
3. A steril PET palackba mérd bele a cukrot, instant élesztőt, sót, citrom
levet, az ülepített gyömbér levét, ami 45 ml = 45 gramm.
4.Végül töltsd fel a vízzel, és jól zárd le a palackot.
5. Alaposan rázd össze, hogy a hozzávalók összekeveredjenek a
palackban.
6. 24-36 órán át érleld szobahőmérsékleten.
7. Ha kemény a palack, tedd be a hűtőbe, és hidegen fogyaszd.
2-3-szor ha leült az üledék, fejtsd át egy másik tálba, hogy letisztuljon a gyömbér leve.
Az elkészítéstől számított 2-3 napon belül elfogyasztandó!
Minden hozzávalót egy turmixgépben összekeverünk.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat beletöltjük egy üvegbe, majd jól összerázzuk. 2. Az ital azonnal fogyasztható. 3. Jégkocka hozzáadásával még ízletesebb.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA fehér csokoládét göz felett felolvasztjuk. Majd egy tálba hozzá adjuk a cukrot, tojást, tejszín felét és addig keverjük amig szép sima lesz. Adjuk hozzá az Amaretto-t és hagyjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCombine first 5 ingredients in medium saucepan. Using mallet or back of large spoon, lightly crush or bruise spices. Add 6 cups water; bring to boil over high heat. Reduce heat to...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű