250 ml habtejszín
1 tubus sűrített tej
50 ml presszó kávé
200 ml ír whiskey
3 – 5 dkg cukor
1 kiskanál vanília eszencia
fél tábla jó minőségű étcsoki
A tejszínbe tördeljük bele az étcsokit és melegítsük forráspontig, hogy jól elolvadjon benne a csokoládé.
A cukrot karamellizáljuk meg, majd óvatosan öntsük hozzá a csokis tejszínt. Keverjük simára, ekkor adjuk hozzá a sűrített tejet, a whiskey – t, a kávét és a vaníliakivonatot. Forraljunk egyet rajta és töltsük üvegbe. Legalább egy – két hétig érleljük.
A mézet és a kakaóport habverővel simára keverem, majd üvegbe töltöm. Csokirajongóknak üzenem, hogy sajnos tej nélkül is finom, így ha nem vigyázunk, hamar eltűnik az üvegből. El...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://www.hazipatika.com/eletmod/termeszetes_gyogymodok/cikkek/csalan_a_sokoldalu_salakpucolo/20030305151805?autorefreshed=1
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínhez keverjük hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot és alacsony lángon forraljuk fel. A csokit törjük kisebb darabokra, vízgőz felett egy fémedényben olvasszuk fel, majd keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánt megpucoljuk, feldaraboljuk. Az almát és a körtét meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, majd a gyümölcshúst kis kockákra vágjuk. A gyümölcslevet vagy vizet, valamint a gyüm...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű