250 ml habtejszín
1 tubus sűrített tej
50 ml presszó kávé
200 ml ír whiskey
3 – 5 dkg cukor
1 kiskanál vanília eszencia
fél tábla jó minőségű étcsoki
A tejszínbe tördeljük bele az étcsokit és melegítsük forráspontig, hogy jól elolvadjon benne a csokoládé.
A cukrot karamellizáljuk meg, majd óvatosan öntsük hozzá a csokis tejszínt. Keverjük simára, ekkor adjuk hozzá a sűrített tejet, a whiskey – t, a kávét és a vaníliakivonatot. Forraljunk egyet rajta és töltsük üvegbe. Legalább egy – két hétig érleljük.
A bodzabogyószirupot egy 2 l-es, széles szájú üvegbe öntjük, hozzáadjuk a pálinkát, a vizet, a fűszereket, és lefedve 6-12 napig érleljük. Leszűrve kisebb üvegekbe töltjük. Kb. 1...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA gyömbért megtisztítom, majd apróra felszeletelem, felöntöm vízzel és beleteszem a cukrot is. Közepes lángon felforralom. Belefacsarom a citromok levét, majd a citromsavat is felo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűorgalomtól és portól elzárt területről szedjünk egészséges bodzavirágokat. Ha kisebbek, akkor többet. Vadásszuk ki belőlük az esetlegesen megbúvó bogárkákat, távolítsuk el a vasta...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű. az üveget töltsük fel vizzel vízzel, tegyünk bele 2 db karikára vágott citromot. Takarjuk le vékony anyaggal, majd 2 napig hagyjuk állni hűvös helyen. Közben néhányszor keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz