250 ml habtejszín
1 tubus sűrített tej
50 ml presszó kávé
200 ml ír whiskey
3 – 5 dkg cukor
1 kiskanál vanília eszencia
fél tábla jó minőségű étcsoki
A tejszínbe tördeljük bele az étcsokit és melegítsük forráspontig, hogy jól elolvadjon benne a csokoládé.
A cukrot karamellizáljuk meg, majd óvatosan öntsük hozzá a csokis tejszínt. Keverjük simára, ekkor adjuk hozzá a sűrített tejet, a whiskey – t, a kávét és a vaníliakivonatot. Forraljunk egyet rajta és töltsük üvegbe. Legalább egy – két hétig érleljük.
Sorban lecsúzoljuk az egészséges hozzávalókat, és élvezzük az édes energiaitalunkat! ;)
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűAz epret megmostam, feldaraboltam. A rebarbaráról lehúztam a vékony héját, feldaraboltam. Mindent egy fazékba tettem és rászórtam a cukrot. Pár órát hagytam így állni. Majd az egés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Citromos limonádé: Elkészítjük a cukorszirupot, ha kicsit kihűlt, hozzáadjuk a citromokat, és a vizet. 2.Csipkelimonádé: Csipkebogyóból készítsünk csipkebogyó teát. Mézet...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: NehézErdei gyümölcsös: A hozzávalókat összeturmixoljuk. (Ha mirelit gyümölcsöt használunk, és nem szeretjük hidegen inni, akkor a fagyasztott gyümölcsöt hagyjuk egy kicsit kiengedni....
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű