250 ml habtejszín
1 tubus sűrített tej
50 ml presszó kávé
200 ml ír whiskey
3 – 5 dkg cukor
1 kiskanál vanília eszencia
fél tábla jó minőségű étcsoki
A tejszínbe tördeljük bele az étcsokit és melegítsük forráspontig, hogy jól elolvadjon benne a csokoládé.
A cukrot karamellizáljuk meg, majd óvatosan öntsük hozzá a csokis tejszínt. Keverjük simára, ekkor adjuk hozzá a sűrített tejet, a whiskey – t, a kávét és a vaníliakivonatot. Forraljunk egyet rajta és töltsük üvegbe. Legalább egy – két hétig érleljük.
A gyömbért fél liter vízzel és a barna cukorral turmixgéppel vagy kézi mixerrel összedolgozzuk, majd legalább 1 órán át állni hagyjuk. Ezután egy kendőn vagy sűrű szövésű szitán...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A Nutellát gőz fölött megolvasztjuk, míg teljesen folyékony nem lesz. Levesszük a tűzről, beleszórjuk a fűszert, hozzákeverjük a tejszínt és a vodkát, majd egy habve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Az agavé szirup kivételével valamennyi hozzávalót tedd a Vegital készülékbe, töltsd fel vízzel a MAX jelzésig, és indítsd el a ganonatej/száraz programot. 2.Szűrés után keverd b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHighball pohárba tegyünk jeget, öntsük hozzá a vodkát, a lime levet és az áfonyalevet. Keverjük jól össze, majd díszítsük lime szeletekkel.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű