• 1 db zöld alma
• 0,5 l víz
• 1 zöld teafilter
• 1 dl almalé
• 1 citrom és 1 lime leve
• jég
• Forrald fel a vizet, majd hagyd hűlni egy kicsit (kb. 80˚C-ra – zöld teához ez az ideális hőmérséklet) – ekkor tedd bele a zöld teafiltert, hagyd őket ázni max. 3 percig. Utána hűtsd le teljesen az elkészült zöld teát.
• Ha a tea kihűlt, keverd bele az almalevet és a citromlevet. Kóstold meg, és ha túl savanyúnak találod, tegyél bele cukrot, mézet, ízlés szerint. Tedd a hűtőbe a koktélt pár órára.
• Aztán mosd meg az almát, majd negyedeld, vágd ki a magházat, és szeld apró szeletekre az almát. Amint kész, önts a szeletekre egy kis citromlevet, hogy ne barnuljon meg.
• Oszd szét az almaszeleteket a poharakba, tegyél bele néhány jégkockát, és töltsd rá a koktélt (mert így egyenlően szét tudod osztani az almát, és a végén nem lesz annyira tele a pohár).
• A tetejére díszítésnek tehetsz mentát v. citromfüvet.
Kevés mézzel édesebbé tehető!
A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Mi 3-5 literes üvegekben szoktuk ezt véghezvinni, megsokszorozva az alapanyagok mennyiségét. 5 napig állni hagyjuk, lehetőleg fénymentes, hűv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 literes üvegbe tenni, vízzel teletölteni,48 óráig állni hagyni, leszűrni és hűtőbe tenni.10 napig fogyasztható.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz epret megmossuk, megszárítjuk, és egy nagy 5 l-es befőttesüveg aljára szórjuk. Ráöntjük a cukrot, a konyakot, légmentesen lezárjuk, és összerázzuk. Hűvös helyre tesszük, és 2-...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Egy zárható nagyobb edénybe tesszük a megmosott és egy kicsit megtört leveleket, hogy az ízek jól ki tudjanak oldódni, ráöntünk 2 liter vizet. 2 db citrom héját bele r...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Könnyű