1 bögre mentalevél (2dkg)
1 liter víz
1 db citrom
1 kg cukor
2,5 dkg citromsav
2 csepp zöld ételfesték (természetesen ez elhagyható)
A mentaleveleket és a citromot alaposan megmostam. A citromot felkarikáztam egy lábosba, hozzáadtam a leveleket és a vizet. Másfél napig állni hagytam a hűtőben lefedve.
Hozzáadtam a cukrot, citromsavat és felforraltam. Megszíneztem és üvegekbe szűrtem. Száraz, meleg dunsztban hagytam hűlni.
A receptet kedves olvasónktól Teller Zsuzsától kaptuk. Ezen az oldalon többet olvashattok róla, Tőle: /teller-cake.blogspot.hu
1. A tejet és a kókuszolajat forrald fel együtt. 2. Keverd hozzá a mézet, a kurkumát, a fahéjat és a sót. 3. Turmixold össze a folyadékot, kívánatosan habos, sűrűn folyó, forró i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzirupot főzünk a cukorból és vodka felhasználása esetén 1 dl, alkohol esetén 6 dl vízből. Hozzáadjuk a meggybefőttet a levével, és a fűszerekkel együtt felfőzzük. (A citrom héját...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAddig keverjük míg egyneművé válik.Hűtött pohárban tálaljuk.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA fűszereket egy tepsire szórom és a 200 fokosra előmelegített sütőben 5 perc alatt megpirítom. Hagyom kissé kihűlni, majd egy mozsárban kissé összetöröm őket. Elkeverem a fekete t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű