1 bögre mentalevél (2dkg)
1 liter víz
1 db citrom
1 kg cukor
2,5 dkg citromsav
2 csepp zöld ételfesték (természetesen ez elhagyható)
A mentaleveleket és a citromot alaposan megmostam. A citromot felkarikáztam egy lábosba, hozzáadtam a leveleket és a vizet. Másfél napig állni hagytam a hűtőben lefedve.
Hozzáadtam a cukrot, citromsavat és felforraltam. Megszíneztem és üvegekbe szűrtem. Száraz, meleg dunsztban hagytam hűlni.
A receptet kedves olvasónktól Teller Zsuzsától kaptuk. Ezen az oldalon többet olvashattok róla, Tőle: /teller-cake.blogspot.hu
A sárgadinnyét a rummal, cukorral, vízzel, és lime-al turmixgépben jól összedolgozzuk. Tegyük bele a mentát, ügyeljünk arra, hogy ne daráljuk a mentát pépessé, ahogy a képen is lá...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElőkapod a legnagyobb üvegtálad. Belerakod a leszemezgetett, megmosott szőlőszemeket. Ráöntöd a szőlőlét. Fogod a lime-ot és felkarikázod, a narancsot is feldarabolod. (félkarikára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsünk egy jeges highball pohárba 5.0 fehér rumot és 10.0 cl kólát. Majd keverjük meg a koktélt, arra vigyázva, hogy ne menjen ki belőle a szénsav. Lime-mal ízesíthetjük.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. Hámozókéssel csak a citrom sárga héját hámozzuk le, belülről a levet kifacsarjuk. 2. A citrom héját és levét az alkohollal egy befőttes üvegben jól összerázzuk, lezárjuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz