1 bögre mentalevél (2dkg)
1 liter víz
1 db citrom
1 kg cukor
2,5 dkg citromsav
2 csepp zöld ételfesték (természetesen ez elhagyható)
A mentaleveleket és a citromot alaposan megmostam. A citromot felkarikáztam egy lábosba, hozzáadtam a leveleket és a vizet. Másfél napig állni hagytam a hűtőben lefedve.
Hozzáadtam a cukrot, citromsavat és felforraltam. Megszíneztem és üvegekbe szűrtem. Száraz, meleg dunsztban hagytam hűlni.
A receptet kedves olvasónktól Teller Zsuzsától kaptuk. Ezen az oldalon többet olvashattok róla, Tőle: /teller-cake.blogspot.hu
Keverje össze a feldarabolt és előkészített hozzávalókat. Hűtse be, majd behűtött tálban, sok jégkockával szervírozza.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a cukorral, a fahéjjal és az ánizzsal keverjük össze. Forraljunk vizet, és a gőz felett keverjük addig a masszát, míg a cukor teljesen el nem olvad. Lassan öntsük h...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A Bodzavirágokat nem szabad mosni, csak kicsit megrázogatni, és egy öblös tálba tenni, ami kb. 3 Literes legyen legalább. 2. Az ásványvizet összekeverem a citromsavval és a Bod...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes