1 bögre kendermag (kb. 2 dl)
4 bögre tisztított víz (ha töményebbet szeretnénk, elég 3 bögre)
6-8 db kimagozott datolya
kevés vaníliapor ízlés szerint
1.Előző este beáztatom a kendermagot (vagy minimum 4-5 órát).
2.Turmixgépben összekeverem a magot és 1 bögre vizet. Akár pár percig is hagyom, hogy jól összekeveredjen a két alkotóelem.
3.Szűrőn vagy gézen átszűröm.
4.A szűrt tejet visszateszem a turmixba, hozzáadom a datolyát, a vaníliát és a maradék 3 pohár vizet. Kevés turmixolás, és készen van.
A gyorsabb verzió, ha mindent egyszerre teszünk bele a turmixgépbe, és átszűrjük. De én szeretem a datolyát 100%-ban felhasználni.
Összeturmixoljuk a málnát a citrom levével, az áfonyalével és a mézzel, majd felöntjük az ásványvízzel. Tipp: a felöntéshez ásványvíz helyett használhatunk tonikot vagy pezsgőt.
Elkészítési idő: 5 perc1. A tejet és a tejszínt összeöntjük a félbevágott vaníliarúddal, és a hozzávalók között szereplő első, kisebb mennyiségű porcukorral, majd felforraljuk, majd félretesszük. 2. A t...
Elkészítési idő: 20 percA bort a citromfűvel jól ledugaszolva szobahőmérsékleten 2 hétig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Likőröspohárral illik inni.
Elkészítési idő: