1 szelet friss ananász
1,5 dl vörösbor
1 evőkanál citromlé
1 dl fekete tea
1 teáskanál rum
Édesítőpor
Elkészítés: Kockákra vágunk 1 szelet friss ananászt. Megszórjuk édesítőporral, ráöntünk 50 ml vörösbort, és 1 órát állni hagyjuk. Felforralunk 1 dl vörösbort, és 1 evőkanál citromlével, édesítőporral ízesítjük. Az ananászt pohárba szórjuk, felöntjük a borral, 1 dl forró fekete teával és 1 teáskanál rummal.
5 tojás sárgáját jó alaposan kikeverünk egy kikapart vanília belével és 1 csésze porcukorral. Apránként hozzáadunk 6 dl forralt és lehűtött tejet, 2 dl 90 fokos alkoholt és 1/2 dl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszeturmixoljuk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bodzaszörpöt rém egyszerű elkészíteni. Mielőtt elindulsz bodzát gyűjteni, el kell készíteni a szirupot, hogy kihűljön. A szirup nem bonyi, a cukrot felfőzöd a vízzel és hagyod ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForrásig melegitjük a tejet és a tejszínt . A cukrot karamellizáljuk és felöntjük óvatosan a forró tejszínnel. Ha simára kevertük hozzáadjuk a sürített tejet és a kávét , így össze...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: Közepes