1 liter szilvapálinka •
10 dkg friss szilva
A szilvát alaposan megmossuk, a szárát eltávolítjuk, vékony tűvel néhány helyen megszurkáljuk. Tisztára mosott öblösebb edénybe vagy széles szájú üvegbe tesszük a szilvaszemeket, és felöntjük a pálinkával.
Az üveget lezárjuk, és legalább három hónapig sötét, hűvös helyen érleljük.
A három hónap letelte után csinos üvegekbe öntve akár ajándékba is adhatjuk.
Melegítsd fel a víz felét, és áztasd benne a tealeveleket 4 pecig egy teafilter vagy szűrő segítségével. Add hozzá most a cukrot, míg meleg, majd tedd félre hűlni. A víz másik felé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyömbéren kívül, a hozzávalókat összeönteni, felforralni, utána leszűrni, lehűteni, majd szervírozáskor felönteni a gyömbérrel. Narancs szeletekkel, koktél cseresznyével lehet dí...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű