1 liter szilvapálinka •
10 dkg friss szilva
A szilvát alaposan megmossuk, a szárát eltávolítjuk, vékony tűvel néhány helyen megszurkáljuk. Tisztára mosott öblösebb edénybe vagy széles szájú üvegbe tesszük a szilvaszemeket, és felöntjük a pálinkával.
Az üveget lezárjuk, és legalább három hónapig sötét, hűvös helyen érleljük.
A három hónap letelte után csinos üvegekbe öntve akár ajándékba is adhatjuk.
a hozzávalókat keverjük jól el, majd az előre felmelegített tejet apránként keverjük bele, úgy, hogy csomómentes legyen. A végén még egy kicsit feltesszük a tűzre, pár perce, közb...
Elkészítési idő:Banánt kis edényben vagy a botmixerhez kapott mérőedényben összeturmixoljuk. Hozzá adjuk a tejet és az édesítőszert. Addig turmixoljuk míg össze nem keverednek az alapanyagok. Hűtv...
Elkészítési idő: 10 percA hozzávalókat egy pohárba tesszük.
Elkészítési idő: 10 perc