- 500 g szilva (magozott)
- 700 ml víz
- 3 púpozott evőkanál kristálycukor
- 6 db szegfűszeg (egész)
- 200 ml habtejszín (30-32%-os)
- 1 evőkanál búzaliszt (BL55)
- 0.5 teáskanál fahéj (őrölt)
- 0.5 db citrom reszelt héja
1. A szilvákat alaposan mossuk meg, magozzuk ki, majd négyeljük fel.
2. Tegyük egy lábasba a szilvát, majd adjuk hozzá a vizet és a cukrot és a szegfűszeget. Forrástól számítva 5 percig főzzük.
3.Közben a tejszínt keverjük teljesen csomómentesre a liszttel. Keverjük bele a fahéjat is.
4. Végül habarjuk be a levest, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és forraljunk rajta egyet.
5. Szükség esetén cukorral állítsuk be az édességét. Hidegen tálaljuk.
A paradicsomok szárát kimetsszük, majd a szemeket megmossuk, elnegyedeljük és turmixoljuk. Utána átszűrjük, így sem a magja, sem a héja nem kerül a levesbe. Az olajat kissé megf...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés A makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűserpenyőbe kisüt 2 nagy lap
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű