3 teáskanál vaj,
2 teáskanál parmezán,
1 teáskanál foghagyma por,
1 teáskanál kakukkfű, só, frissen őrölt fekete bors,
8-10 burgonya.
1. Melegítsük elő a sütőt.
2. Kenjük ki a muffinsütőt olvasztott vajjal.
3. Vágjuk a burgonyát vékony szeletekre.
4. Tegyük őket egy nagyobb tálba, majd öntsük rá az olvasztott vajat, szórjuk meg a fokhagyma porral, a kakukkfűvel, és a parmezánnal. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd jól keverjük össze.
5. Rétegezzük a krumpliszeleteket a kivajazott muffinsütőbe, a tetejére még szórhatunk egy kevés parmezánt, és tegyük a sütőbe.
6. Süssük kb. 55 percen keresztül, míg a szélei megpirulnak.
7. Vegyük ki a sütőből, várjuk meg míg kihűl, és már fogyaszthatjuk is.
A krumplit minden formában imádjuk, aki még ugyanígy érez iránta, ezt a receptet ki ne hagyja! Könnyen elkészíthető, és egy igazi laktató vacsorát vagy ebédet varázsolhatunk rövid idő alatt.
A krumplit puhára főzzük, áttörjük, összedolgozzuk a többi hozzávalóval, diónyi gombócokat formázunk. Zsemlemorzsába nem forgattam, de így is gyönyörűen megsült a forró olajban.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Tűzálló edényt egyenletesen kikenünk margarinnal. Elkészítjük a tölteléket: serpenyőben olajat forrósítunk, belerakjuk a szálasra vágott vöröshagymát, az apróra vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjában feltesszük főni. (Ne főzzük meg teljesen, csak kb. félig!) Közben a padlizsánt kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk, serpenyőben elősütjük. A szeletekre pár csep...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA krumplikat meghámozzuk (újkrumplinál elhagyható), vastag hasábokra vágjuk. Bő, lobogó vízbe dobjuk őket, az újraforrástól számított 5 percig főzzük, majd leszűrjük. A fűszerkeve...
Elkészítési idő: 1 - 30 perc Nehézség: Könnyű