Hozzávalók a tormás tekercshez:
10 dkg vaj
10 dkg ecetes torma
2,5 dkg liszt
1,5 dl főzőtejszín
1 dl tej
só, bors ízlés szerint
Hozzávalók a tojásos tekercshez:
10 dkg tejszínes krémsajt
2 főtt tojás
borsónyi mustár
csipetnyi porcukor
pár csepp citromlé
só, bors ízlés szerint
Hozzávalók a körözöttes tekercshez:
15 dkg tehéntúró
2 dkg vaj
2 szál petrezselyem
1 evőkanál tejföl
1 apró fej vöröshagyma
kevés pirospaprika
csipetnyi köménymag
Csomagold ki a pulykasonkát, és helyezd a szeleteket egy tányérra, hogy kéznél legyenek.
A tormás tekercshez a vajat felezd meg, egyik részét egy lábasban olvaszd meg. Keverd bele a lisztet, add hozzá a tejet és a tejszínt, de mindezt apránként, hogy ne váljon csomóssá. Sóval, borssal ízesítsd, majd tedd félre, hogy kihűljön. A vaj másik felét a tormával keverd össze, majd az egészet dolgozd bele a vajas masszába.
A tojásos töltelékhez a megfőtt tojásokat törd össze egy villa segítségével. Keverd hozzá a krémsajtot, a mustárt, a porcukrot, illetve a citromlevet, ezután pedig sóval, borssal is szórd meg, a szájízednek megfelelően.
Elektromos habverővel keverd össze a masszát - ha száraznak ítéled, akkor még egy kicsi krémsajttal vagy akár egy kis tejföllel is rásegíthetsz.
A körözöttes töltelék elkészítéséhez a túrót törd össze alaposan egy villágval. Add hozzá a szobahőmérsékletű vajat, a tejfölt, a felaprított hagymát és petrezselymet, majd keverd össze. Ízlés szerint sózd, borsozd és szórd bele a pirospaprikát, valamint a köményt.
A tekercsek elkészítése nagyon könnyű. Fogj egy szelet sonkát, fektesd le egy tányérra, majd kanállal adagold a szélére az adott masszát. Szorosan tekerd fel, és úgy rakd le, hogy ne tudjon szétnyílni. Célszerű fogyasztás előtt egy-két órára hűtőbe tenni, hogy a megszilárdult töltelék összetartsa a finomságot.
A lazacot egy kis tepsibe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és – ha akad otthon -, aláöntünk egy kis fehérbort. Alufóliával letakarjuk, és 180 fokra előmelegít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát megmosom, és héjastól berakom a sütőbe (180-220°C) legalább egy órára. Gyorsabban sül sütőzacskóban vagy alufóliába csomagolva. Ha megsült, akkor meghámozom, és apró kock...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítjük és egy nagyobb lehetőleg üveg tálba tesszük a hozzávalókat. A virslit megfőzzük és fél cm vastagra karikázzuk. A retket tisztítás után fél főre vágjuk (nem kell hajszá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük és salátával bélelt tálba tesszük. Behűtve tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű