menu

Családireceptkönyv.hu

Lilakáposzta saláta


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 ek. extra szüz olívaolaj,
2 tk. citromlé
1/4 kisebb lila káposzta, torzsája kivágva és nagyon vékony csíkokra szeletelve
1 közepes sárgarépa hámozva és durvára reszelve
25 g aranymazsola
2 ek. vegyes mag, pl. napraforgómag, tökmag, szezámmag és lenmag
feketebors

Elkészítés:


Keverjük össze az olajat a citromlével egy nagyobb tálban és ízesítsük jó sok frissen őrölt fekete borssal. Tegyük a tálba a káposztát, a sárgarépát, az arany mazsolát és szórjuk bele a magokat is. Keverjük össze az egészet jó alaposan.

Trükkök, tippek, praktikák:


Good Food magazin 2/44.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás-diós rukkolasaláta
Almás-diós rukkolasaláta

Az öntethez befőttesüvegbe mérjük az összes hozzávalót, majd lefedve az egészet jól összerázzuk. A rukkolához adjuk a felvágott almát, lila hagymát és koktélparadicsomot, az öntett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Olívakrém
Olívakrém

Az egészet összeaprítani, fűszerezni, majonézzel lágyítani.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jusztina
Gyors paradicsomsaláta
Gyors paradicsomsaláta

Karikára vágjuk a paradicsomot. A lilahagymát egészen apróra vágjuk, 1 tk balzsamecet és olívaolaj keverékében összeforgatjuk. Óvatosan összekeverjük a paradicsommal.

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes szőlö saláta
Mézes szőlö saláta

Előmelegített serpenyőben a szőlőt a mézzel alaposan átforrósítjuk. Habverővel összekeverjük a citrom levét, a tökmagolajat, az olívaolajat és a fehérbort, majd megsózzuk, megbors...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk