menu

Családireceptkönyv.hu

Waldorf saláta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 2 főre: 2 nagy szem savanykás alma, fele ennyi zeller, 1 marék dió, só, zúzott színes bors, 2 tk citromlé, 2 ek tejföl, 2 ek majonéz

Elkészítés:


A zellert hámozzuk meg, majd vágjuk leheletnyi vékony szeletekre.
A szeleteket vágjuk csíkokra, azokat pedig apró kis kockákra.
TIPP: Az eredeti Waldorf salátába angol szárzellert használnak, de zellergumóval is nagyon finomra készíthető. Lényeg, hogy a zellert vágjuk apró darabokra, mert így sokkal finomabb, lágyabb lesz az íze.
Az almát hámozzuk meg és vágjuk kockákra.

A diót üres serpenyőben pirítsuk meg, és tördeljük kisebb darabokra.
Az almát és a zellert locsoljuk meg a citromlével.
Sóval, borssal ízesítsük.
A tejfölt keverjük ki a majonézzel, majd keverjük el a zöldségben.
Minimum 1 órára tegyük a hűtőbe.

Trükkök, tippek, praktikák:


https://www.facebook.com/krisztina.dublinszkinevirag/posts/370597629681326

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diétás Brokkoli saláta
Diétás Brokkoli saláta

Sorban halmozzuk a tányérra,és mehet rá a tejföl.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ébike
KFC salata
KFC salata

Az olajat, a cukrot és a hagymát keverjük össze. Adjuk hozzá a tárkonyecetet, majd forgassuk hozzá a majonézt. Reszeljük le a sárgarépát és a káposztát, majd adjuk ezeket is a keve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judit
Friss gyümölcssaláta
Friss gyümölcssaláta

A gyümölcsöket alaposan megmossuk, majd egy tálba hideg vizet öntünk. Ebbe fogjuk tenni a felaprított gyümölcsöket. Először az epreket megtisztítjuk a száruktól, majd négybe v...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virslis – majonézes lencsesaláta
Virslis – majonézes lencsesaláta

Elkészítés : a lencsét sós, babérleveles vízben főzzük meg. A virsliket főzzük meg, és vágjuk karikára, az újhagymát, vagy a póréhagymát szintén karikázzuk fel. A majonézt kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk