Hozzávalók 2 főre: 2 nagy szem savanykás alma, fele ennyi zeller, 1 marék dió, só, zúzott színes bors, 2 tk citromlé, 2 ek tejföl, 2 ek majonéz
A zellert hámozzuk meg, majd vágjuk leheletnyi vékony szeletekre.
A szeleteket vágjuk csíkokra, azokat pedig apró kis kockákra.
TIPP: Az eredeti Waldorf salátába angol szárzellert használnak, de zellergumóval is nagyon finomra készíthető. Lényeg, hogy a zellert vágjuk apró darabokra, mert így sokkal finomabb, lágyabb lesz az íze.
Az almát hámozzuk meg és vágjuk kockákra.
A diót üres serpenyőben pirítsuk meg, és tördeljük kisebb darabokra.
Az almát és a zellert locsoljuk meg a citromlével.
Sóval, borssal ízesítsük.
A tejfölt keverjük ki a majonézzel, majd keverjük el a zöldségben.
Minimum 1 órára tegyük a hűtőbe.
https://www.facebook.com/krisztina.dublinszkinevirag/posts/370597629681326
Sorban halmozzuk a tányérra,és mehet rá a tejföl.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat, a cukrot és a hagymát keverjük össze. Adjuk hozzá a tárkonyecetet, majd forgassuk hozzá a majonézt. Reszeljük le a sárgarépát és a káposztát, majd adjuk ezeket is a keve...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA gyümölcsöket alaposan megmossuk, majd egy tálba hideg vizet öntünk. Ebbe fogjuk tenni a felaprított gyümölcsöket. Először az epreket megtisztítjuk a száruktól, majd négybe v...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElkészítés : a lencsét sós, babérleveles vízben főzzük meg. A virsliket főzzük meg, és vágjuk karikára, az újhagymát, vagy a póréhagymát szintén karikázzuk fel. A majonézt kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű