25 dkg eper
1 narancs
1 banán
1 alma
1 evőkanál méz
őrölt szegfűszeg
A banát meghámozzuk és felkarikázzuk. A meghámozott narancsot gerezdjeire szedjük, majd felaprítjuk. Az almát héjastól kockára vágjuk, a megtisztított epret ha szükséges, félbevágjuk. Összekeverjük a gyümölcsöket és őrölt szegfűszeggel ízesített mézzel leöntjük. 20 percig érleljük.
A hozzávalókat apró kockákra vágjuk és az elkészített majonézes keverékhez hozzáöntjük, jól összekeverjük. A zselatint felfőzzük 1-2 dl vízben, és kihülés után az összetevőkhöz adj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymás ecetes burgonyát úgy szűrjük le, hogy maradjon rajta 4-5 evőkanálnyi lé, mert így lesz jó szaftos a krumplissaláta. A majonézt a porcukorral meg a mustárral ízesítjük,...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű1. A céklákat alaposan lekeféljük, megmossuk és lecsöpögtetjük. 2. Mély, nagyméretű sütőtepsibe egymás mellé tesszük, alufóliával szorosan befedjük, és előmelegített, forró süt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKifliket karikára vágjuk, megkenjük vajjal, ráteszünk 1-1 szelet uborkát, sajtot, szalámit, újhagymát vagy póréhagymát. Az egészet átfűzzük egy fogpiszkálóval és rányomjuk egy aluf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű