7,0dkg liszt,15dkg cukor 2dkg élesztő 1 pohár tejföl 25dkg margarin ,só,2tojássárgája Töltelék:20dkg dió vagy mák 10dkg mák
20-25 perc pihentetés,3 gombócot készítünk.tetejére tojás sárgájaés ha megszárad utána fehérje tetejére persze megszurkálni.
A tepsit kivajazzuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a liszttől függően annyi tejföllel(nekem bevált a 2 dl), hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 egyforma cipóra osztjuk. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és kenjük meg egy kevés olívaolajjal (ha van olajsprénk, azzal dolgozzunk, az a leghatékonyabb). A cukkinit...
Elkészítési idő: 25 perc / előké Nehézség: KönnyűA 30 dkg lisztből, 18 dkg vajból, kevés sóval, 2 tojássárgájával és annyi tejföllel, hogy kissé lágy legyen, tésztát gyúrunk. Ujjnyi vastagra nyújtva és a széleit fölhajtva tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű