50 dkg cseresznye2 darab tojásfél bögre cukormásfél bögre liszt1 csipet só1 csomag sütőpor1 csomag vaníliás cukorfél bögre olajtej szükség szerint (kb ¾ bögre)
A cseresznyét mossuk meg és magozzuk ki.
A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet, sót, sütőport és vaníliás cukrot. Kezdjük el összekeverni a masszát, közben az olajat és a tejet is adjuk hozzá. A tejet kis adagban adjuk a masszához, és csak annyit, amennyi ahhoz szükséges, hogy sűrű, folyós állaga legyen.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe (20x22 cm), a tetejére szórjuk rá az előkészített cseresznyét, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre.
1. A sütőport és a lisztet összekeverjük, a sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, alul-felül sütés programra. 2. A tojást és a porcukrot összekeverjük egy másik tálban, majd hozzáönt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a tésztát 10 percre a fagyasztóba tesszük. A vajjal az elején legyünk türelmesek, szépen morzsolgassuk, hamar megolvad a kezünk nyomán, és reme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól összekeverjük egy tálban, majd sütőpapírral bélelt, 32 x 20 cm tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütjük. A szobahőmé...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vizet elkeverjük a puha vajjal, hozzáadjuk a kis darabokra vágott étcsokit és a többi hozzávalót. Alaposan elkeverjük, egy bögrébe töltjük, és mikróba dobjuk, magas fokozatra, 60...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű