550 gramm finomliszt
850 milliliter tej
5-6 db tojás
130 gramm teavaj
4 evőkanál cukor (kb. 80-90 gramm)
25 gramm friss élesztő
16 gramm vaníliás cukor
egy csipetnyi só
A tojásokat a kétféle cukorral, és a sóval verd habosra habverő gép segítségével!
Langyosítsd meg a tejet (Vigyázz, ki ne fusson!) Önts külön edénybe egy picit, és egy kis cukorral együtt morzsold bele az élesztőt.
Hagyd 15 percet pihenni, amíg az élesztő felfut.
Közben a tojásokhoz adj meglangyosított vajat. A lisztet és tejet adagold a tojásokhoz.
Habverő gépet használva, folyamatosan keverve csomómentes végeredményt kapsz.
Miután türelmesen megvártad a pihentetési időt, érdemes finoman, laza mozdulatokkal átkeverni a tésztát. Légy óvatos! Meg kell óvni a kis légbuborékokat, amiket az élesztő bacik termeltek. (Ha ismét nekiesel a habverő géppel, akkor szegények feleslegesen dolgoztak annyit.) Nemcsak az első sütés előtt érdemes átkeverni a masszát, hanem minden egyes gofri sütése előtt. Ez csak néhány mozdulat.
Nincs más hátra: jöhet a gofrisütő, és indulhat a sütés!
Egy nagy tálba öntjük a tejet, a tojást, a lekvár felét és a darált diót, majd jól elkeverjük. Egy bögrébe összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd fokozatosan hozzáadjuk a diós...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTökéletes kedvcsináló a sütéshez gyerekeknek, hiszen akár egy négyéves is össze tudja állítani. 1. lépés Összekeverjük a tojást, a tejet, a cukrot és a finomra reszelt citromhéja...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA nedves hozzávalókat habosra keverjük robotgéppel. A száraz hozzávalókat összekeverjük és a nedvesbe keverjük. Nagyon ragadós tésztát kapunk. 5-10 percet hagyjuk állni és nagyon...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű---A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, mindenikkel jól kikeverni, majd a sütőporral elkevert lisztet, -- kanalanként hozzá...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Nehéz