550 gramm finomliszt
850 milliliter tej
5-6 db tojás
130 gramm teavaj
4 evőkanál cukor (kb. 80-90 gramm)
25 gramm friss élesztő
16 gramm vaníliás cukor
egy csipetnyi só
A tojásokat a kétféle cukorral, és a sóval verd habosra habverő gép segítségével!
Langyosítsd meg a tejet (Vigyázz, ki ne fusson!) Önts külön edénybe egy picit, és egy kis cukorral együtt morzsold bele az élesztőt.
Hagyd 15 percet pihenni, amíg az élesztő felfut.
Közben a tojásokhoz adj meglangyosított vajat. A lisztet és tejet adagold a tojásokhoz.
Habverő gépet használva, folyamatosan keverve csomómentes végeredményt kapsz.
Miután türelmesen megvártad a pihentetési időt, érdemes finoman, laza mozdulatokkal átkeverni a tésztát. Légy óvatos! Meg kell óvni a kis légbuborékokat, amiket az élesztő bacik termeltek. (Ha ismét nekiesel a habverő géppel, akkor szegények feleslegesen dolgoztak annyit.) Nemcsak az első sütés előtt érdemes átkeverni a masszát, hanem minden egyes gofri sütése előtt. Ez csak néhány mozdulat.
Nincs más hátra: jöhet a gofrisütő, és indulhat a sütés!
Keverjük össze egy tálban az összes hozzávalót, majd tegyük kivajazott, kilisztezett-, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. Melegítsük elő a sütőt és süssük a tésztát 30 percig 180 fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához az egész tojásokat a cukorral habbá verjük (fehéredésig), hozzákeverjük az olajat és a vizet, végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is, simára keverjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPalacsinta: A tojásokat elkeverjük a cukorral, csipet sóval, olajjal, vaníliával, liszttel, végül a tejjel hígítjuk. Pihentetjük legalább 1 órát. A palacsintákat olajjal kikent p...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyűtojásokat válaszd ketté, a sárgájával keverd szinte fehéredésig a cukrot. Facsard hozzá a citrom levét, és reszeld hozzá a héját. Vegyítsd a lisztet a sütőporral, és forgasd a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű