Tészta:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg zsír
15 dkg porcukor
2 db tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
Ha nem áll össze,akkor egy kis hideg citromos vizet adok hozzá.
Töltelék:
1,5-2 kg alma lereszelve, citromlével meglocsolvacukor és fahéj ízlés szerint
az almát nem párolom, csak cukrozom, fahéjjal ízesítem, állni hagyom, majd jól kicsavarom\./
Az első tésztalapra zsemlemorzsát szórok,rásimítom a kinyomkodott almát, befedem a másik tészta lappal, megszurkálom és megkenem tojás fehérjével
A kifliket karikára vágjuk. Egyharmad részüket kivajazott tűzálló tál aljára sorakoztatjuk. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a mazsolát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a zsiradékot a lisztel elmorzsoljuk,majd a többi hozzávalóval sima tésztát gyúrunk, én 3 felé osztottam (ha teljes adagot csinálok 4 részre) és éjszakát hűtőben pihentetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVegyél elő két tálat.Az egyikbe szitáld bele a lisztet, a kakaót, sütőport és szódabikarbónát és sót.A másikba töltsd a joghurtot, az olajat és üsd bele a tojásokat, majd alaposan...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 170 fokra előmelegítjük. Elkészítjük a diós piskóta lapokat (3 lapot sütünk). 5 tojás fehérjét 5 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk az 5 tojássárgáját,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű