A mérce 2,5dl bögre
egy és háromnegyed bögre habtejszín (4 dl, én növényi cukrozottat használtam, ha nem édesített tejszínt használtok, adjatok hozzá még fél bögre cukrot!)
fél bögre tojáslikőr (1,25 dl)
2 csomag vaníliás cukor
fél vanília rúd magjai kikaparva (helyettesíthető kivonattal esetleg vaníliás cukorral, de el is hagyható, ha a tojáslikőr jó vaníliás)
2 teáskanál zselatinpor
1. A vanília rúd kikapart magjait egy közepes lábasban (legjobb a nyeles) lassan forraljuk a tejszínnel négy-öt percig, közben kevergetjük, és nem hagyjuk őrizetlenül.
2. Félrehúzzuk a tűzről, lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a cukrot, amivel együtt újra felforraljuk.
Félrehúzzuk és hűlni hagyjuk öt percet, közben kevergetjük, majd hozzáöntjük a tojáslikőrt is.
4. Ezután hozzáadjuk a zselatint, és addig keverjük őket, míg maradéktalanul fel nem olvadnak. Jó alaposan kavarjuk össze, ne maradjon zselatin az edény alján!
5. Hideg vízzel kiöblített formákba, vagy öblös tálkákba öntjük őket, majd hagyjuk a pulton hűlni.
6. Hűtőbe tesszük, és egy darab alufóliával letakarjuk őket, hogy ne vegyék át a hűtőben fellehető egyéb ízeket. De nem légmentesen zárjuk, csak tegyünk rá egy-egy darabot lazán.
7. Legalább három-négy órát hagyjuk szilárdulni!
A vajat, az édesítőt és a tejet egy lábasban összeolvasztjuk, majd a kakaóporral elkevert kekszre öntjük. Hozzáadjuk a rumaromát és alaposan összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű hozzávalókat belerakjuk a dagasztógép keverőtáljába és addig dagasztjuk, amíg szép sima, fényes felületű tésztát kapunk. Ezután egy melegebb helyen, kb. 40 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA száraz és a nedves hozzávalókat összekeverem szilikonlapát segítségével, majd amikor összeállt, akkor összegyúrom kézzel formára. Majd két egyforma méretre veszem szét, lemérem é...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA banánokat villával összetörjük, majd hozzákeverjük a cukrot, a kekszet, a vaníliaaromát és a kókuszt. (A banánok tényleg jól összefogják a masszát, és nem kell hozzá plusz folyad...
Elkészítési idő: 5-15 perc Nehézség: Könnyű