menu

Családireceptkönyv.hu

Tojáslikőrös panna cotta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A mérce 2,5dl bögre

egy és háromnegyed bögre habtejszín (4 dl, én növényi cukrozottat használtam, ha nem édesített tejszínt használtok, adjatok hozzá még fél bögre cukrot!)
fél bögre tojáslikőr (1,25 dl)
2 csomag vaníliás cukor
fél vanília rúd magjai kikaparva (helyettesíthető kivonattal esetleg vaníliás cukorral, de el is hagyható, ha a tojáslikőr jó vaníliás)
2 teáskanál zselatinpor

Elkészítés:


1. A vanília rúd kikapart magjait egy közepes lábasban (legjobb a nyeles) lassan forraljuk a tejszínnel négy-öt percig, közben kevergetjük, és nem hagyjuk őrizetlenül.
2. Félrehúzzuk a tűzről, lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a cukrot, amivel együtt újra felforraljuk.
Félrehúzzuk és hűlni hagyjuk öt percet, közben kevergetjük, majd hozzáöntjük a tojáslikőrt is.
4. Ezután hozzáadjuk a zselatint, és addig keverjük őket, míg maradéktalanul fel nem olvadnak. Jó alaposan kavarjuk össze, ne maradjon zselatin az edény alján!
5. Hideg vízzel kiöblített formákba, vagy öblös tálkákba öntjük őket, majd hagyjuk a pulton hűlni.
6. Hűtőbe tesszük, és egy darab alufóliával letakarjuk őket, hogy ne vegyék át a hűtőben fellehető egyéb ízeket. De nem légmentesen zárjuk, csak tegyünk rá egy-egy darabot lazán.
7. Legalább három-négy órát hagyjuk szilárdulni!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Banános golyók
Banános golyók

A banánokat villával összetörjük, majd hozzákeverjük a cukrot, a kekszet, a vaníliaaromát és a kókuszt. (A banánok tényleg jól összefogják a masszát, és nem kell hozzá plusz folyad...

Elkészítési idő: 5-15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tibor
Gogri (tej nélkül)
Gogri (tej nélkül)

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kitti
Házi gumicukor
Házi gumicukor

◾️A gyümölcslevet a zselatinnal felfőzzük, de amint felforrt, már vegyük is le a tűzről és picit hagyjuk hűlni. ◾️Vegyünk elő tetszőleges szilikonformákat, és adagoljuk bele a zs...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Epres mascarpone krém
Epres mascarpone krém

A fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. A mascarponét kikeverjük 5 dkg porcukorral és hozzáadjuk a fehércsokit és a felvert tejszínhabot. Az eper felét összeturmixoljuk, (...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk