Hozzávalók:
Tésztához:
100 g tápiókaliszt
50 g kókuszliszt
(ha őrölt kókuszreszelékkel csináljuk akkor bő 100 g-al számoljunk)
1 tojás
(2 ek gesztenyeliszt)
50 g kókuszzsír
50 g víz
egy csipet só
1 tk méz
A kókuszzsírt, a vízzel, a sóval, a mézzel összeforraljuk majd a tűzről levéve belekeverjük a tápiókalisztet. Hagyjuk állni 3-4 percet majd a kókuszlisztet és a tojást is belekeverjük. Ha nedvesnek érezzük a tésztát keverjünk még bele 2 ek lisztet (én gesztenyelisztet használtam, de lehet kókuszliszt is). A tésztát rakjuk be a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.
Töltelékhez:
15 szem kimagozott datolya (cukorszirup mentes!)
2 ek kókuszzsír
egy marék dió
2 púpos tk fahéj
A hozzávalókat a fahéj kivételével aprítóba tesszük és járatjuk pár percig míg össze nem áll egy tömény krémmé, ezután hozzáadjuk a fahéjat is még egy kicsit összedolgozzuk.
A tésztát kivesszük a hűtőből és kicsit átgyúrjuk, egy nagyon jó állagú igazi tésztát kell kapnunk (nekem annyira jó lett, hogy golyóvá formáztam és dobáltam az egyik kezemből a másikba és hüledeztem, hogy simán meg tudom csinálni, nem ragad, nem szakad, kész :). Két sütőpapír között (tulajdonképpen szerintem kilisztezett gyúródeszkán is ment volna, de valamiért én nem így csináltam, megszokás vagy nem tudom, nincs kérdés :D ) téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel (ami kicsit sűrűbb, de azért el lehet egyengetni) és ügyesen feltekerjük. 1-2 cm vastagságúra felszeleteljük és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, figyelgessük ne égjen meg!
A tojásokat keményre főzzük, és miután lehűtöttük, megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A parizert 3-4 mm-es kockákra felaprózzuk. A tejfölt elkeverjük a mustárral...
Elkészítési idő: 20+15 perc Nehézség: KönnyűAz egész fűszereket először mozsárban porrá őröljük, majd a többi fűszerrel összekeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA petrezselymet és a snidlinget aprítsuk össze, a fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. Keverjük bele őket a krémsajtba a fűszerpaprikával és a borssal együtt. A tortillalapoka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott és feldarabolt kocsonyahúst bő vízben feltesszük főni. Az első forrás után leszűrjük róla a kicsapódott szürkésfehér habot - akár az egész vizet is kicserélhetjük -, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű