Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Fahéjas csiga paleo


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
Tésztához:
100 g tápiókaliszt
50 g kókuszliszt
(ha őrölt kókuszreszelékkel csináljuk akkor bő 100 g-al számoljunk)
1 tojás
(2 ek gesztenyeliszt)
50 g kókuszzsír
50 g víz
egy csipet só
1 tk méz

Elkészítés:


A kókuszzsírt, a vízzel, a sóval, a mézzel összeforraljuk majd a tűzről levéve belekeverjük a tápiókalisztet. Hagyjuk állni 3-4 percet majd a kókuszlisztet és a tojást is belekeverjük. Ha nedvesnek érezzük a tésztát keverjünk még bele 2 ek lisztet (én gesztenyelisztet használtam, de lehet kókuszliszt is). A tésztát rakjuk be a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.

Töltelékhez:
15 szem kimagozott datolya (cukorszirup mentes!)
2 ek kókuszzsír
egy marék dió
2 púpos tk fahéj

A hozzávalókat a fahéj kivételével aprítóba tesszük és járatjuk pár percig míg össze nem áll egy tömény krémmé, ezután hozzáadjuk a fahéjat is még egy kicsit összedolgozzuk.

A tésztát kivesszük a hűtőből és kicsit átgyúrjuk, egy nagyon jó állagú igazi tésztát kell kapnunk (nekem annyira jó lett, hogy golyóvá formáztam és dobáltam az egyik kezemből a másikba és hüledeztem, hogy simán meg tudom csinálni, nem ragad, nem szakad, kész :). Két sütőpapír között (tulajdonképpen szerintem kilisztezett gyúródeszkán is ment volna, de valamiért én nem így csináltam, megszokás vagy nem tudom, nincs kérdés :D ) téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel (ami kicsit sűrűbb, de azért el lehet egyengetni) és ügyesen feltekerjük. 1-2 cm vastagságúra felszeleteljük és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, figyelgessük ne égjen meg!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsolt
Baconös melegszendvics
Baconös melegszendvics

1. A bacont süssük meg, amikor kicsit kihűlt, vágjuk durvára. 2. Keverjük össze a reszelt sajttal, mustárral, majonézzel meg a karikára vágott hagymával. 3. Kenjük me...

Elkészítési idő: 32 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vanília krém
Vanília krém

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Sajtos burgonyafasírt, mennyei finomság!! Képtelensé
Sajtos burgonyafasírt, mennyei finomság!! Képtelensé

A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a resze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Gombás-tejszínes-mustáros csirkecsíkok
Gombás-tejszínes-mustáros csirkecsíkok

A megtisztított, csíkokra vágott húst serpenyőben, felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felcsíkozott gombát. Ízesítjük sóval, borssal, és addig pároljuk, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk