Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

sajtos bagett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg sima liszt
10 dkg rétesliszt
0,5 dcl olaj
1 tojás sárgája
3 dkg élesztő
2 dcl tej
kb 1 dcl viz
2 ek tejföl
2 kk só
a tetejére sajt
A hozzávalókból kelt tésztát dagasztottam ,duplájára kelesztettem ( kb 1 óra ) Formáztam , majd 30 perces kelesztés utána tetejét megkentem tojással és megszórtam sajttal . 200 fokos sütőbe sült

Elkészítés:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Foszlós burgonyás zsemle (Annuskám)
Foszlós burgonyás zsemle (Annuskám)

A kenyérlisztet átszitáljuk egy keverőtálba. Beleszórjuk a cukrot, a sót az egyik, az élesztőt a másik oldalra és összekeverjük a száraz alapanyagokat. Ha friss élesztőt használsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Túrós batyu
Túrós batyu

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntünk 3 dl tejet, elkeverjük. 1 dl tejet meglangyosítunk, 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk a bele morzsolt élesztőt. A liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vajaskiflik tang zhonggal
Vajaskiflik tang zhonggal

1, 2,5 dkg lisztet elkeverünk 1,25 dl vízben, és folytonosan keverve sűrű péppé melegítjük. Főzni nemigen kell, mert mire felforrna, már be is sűrűsödött. (Ez a tang zhong.) Kihűtj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Olasz zsemle (TT)
Olasz zsemle (TT)

Élesztőt kevés cukorral, a kimért lisztből elvett kevés liszttel felfuttatjuk majd bedagasztjuk a tésztát (vizet fokozatosan adjuk hozzá) míg el nem válik az edény falától. Kézzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk