élesztő - 8 g
cukor - 10 g
meleg tej - 200 ml
meleg víz - 100 ml
olaj - 30 ml
tojásfehérje - 1 db
liszt - 600 g
só - 10 g
a töltelékhez:
sajt - 200 g
olvasztott vaj - 50 ml
kenés
sárgája - 1 db
szezámmag - 10 g
Össze,
LEGALÁBB 40 perc pihi, átgyúr,8 felé oszt
LEGALÁBB 10 perc pihi, nyújt , 30 - 40 cm kör
leken vaj, sajt ,1 vágás középről lefele
felteker tölcsér formára, csúcsát benyomkod, kicsit lapít
tepsibe 10 perc pihi
leken tojássárga, szór mag
SÜTŐBEN 180 ° 40 perc
https://www.facebook.com/watch?v=791454076017595
kép vagy 4210
A lisztet kimérjük és belerakjuk a csipet sót. A közepébe mélyedést készítünk és oda morzsoljuk az élesztőt. A tejet meglangyosítjuk és feloldjuk benne a cukrot. A cukros tejet ráö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre da...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tésztához az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos tejben. Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet és az élesztős tejet. Könnyű, lágy tésztát dagasztu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű