menu

Családireceptkönyv.hu

353.Sajtos töltött zsemle


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


élesztő - 8 g
cukor - 10 g
meleg tej - 200 ml
meleg víz - 100 ml
olaj - 30 ml
tojásfehérje - 1 db
liszt - 600 g
só - 10 g

a töltelékhez:
sajt - 200 g
olvasztott vaj - 50 ml

kenés
sárgája - 1 db
szezámmag - 10 g

Elkészítés:


Össze,
LEGALÁBB 40 perc pihi, átgyúr,8 felé oszt
LEGALÁBB 10 perc pihi, nyújt , 30 - 40 cm kör
leken vaj, sajt ,1 vágás középről lefele
felteker tölcsér formára, csúcsát benyomkod, kicsit lapít
tepsibe 10 perc pihi
leken tojássárga, szór mag
SÜTŐBEN 180 ° 40 perc

Trükkök, tippek, praktikák:


https://www.facebook.com/watch?v=791454076017595


kép vagy 4210

353.Sajtos töltött zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Margó
Halacska
Halacska

Elkészítés 1. lépés A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 40 golyót formázunk belőle, majd egyenként kinyújtjuk őket. A tetejére halmozzuk a tölteléket. 2. lépés A töltelékhez a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Diós-nutellás briós
Diós-nutellás briós

Tészta Ha van kenyérsütő gépünk, akkor a tészta hozzávalóit egyszerűen bekészítjük, és a gép elvégzi helyettünk a dagasztást. (Én így tettem.) Amennyiben nincs, akkor az élesztőt...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Maglisztes Pizza
Maglisztes Pizza

Az élesztő felfuttatásához meglangyosítjuk a tejet (ügyeljünk arra, hogy ne forrósítsuk fel!), belemorzsoljuk az élesztőt és a kristálycukrot. Elkeverjük, majd félretesszük 5 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi kifli recept
Házi kifli recept

Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre da...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk