1/2kg kacsa máj
2db zöld alma
2db nagyobb krumpli
tengeri só
kevés oliva olaj
A krumplit héjastól megfőzzük,majd amikor kihűlt meghámozzuk és felszeleteljük kb.1,5cm vastagra.Ezután az almát is meghámozzuk felkarikázzuk 1,5cm vastagra majd a közepét kivágjuk.Aztán a májat is felszeleteljük és mindkét oldalát meg sózzuk majd a kevés forró olajon szépen meg sütjük mind a két oldalát és meleg vagy langyos helyen tartjuk tálalásig.A máj után meg sütjük az alma szeleteket és a krumplit is megpirítjuk ebbe a karamellizált olajba, mivel az alma után egy kicsit karamellizálódik az olaj.A tálalás sorrendje:krumpli-máj-alma a megmaradt zsiradékkal meg lehet locsolni egy kicsit (nem muszáj).
A szárnyasok máját nyugodtan lehet sózni nem keményedik meg.
A tojasokat megfozom sos vizbe,utana hideg vizben hagyom kb. 30 percet, es letisztitom a hejat. A sonkat ledaralom. A tojasokat kettobe vagom, es a sargajat egy talba szedem. Ho...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesTészta Először a száraz hozzávalókat keverjük alaposan össze, majd jöhet a tojás, a méz és a picit megolvasztott margarin. Addig gyúrjuk, míg egynemű, illatos, rugalmas tésztát ne...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA húst enyhén besózzuk, borsozzuk, félretesszük. A többi hozzávalót - a sütéshez szükséges olajon kívül - egy tálba tesszük! Jól összekeverjük! A hússzeleteket (nem kell ki kl...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű