3 evőkanál olaj,
1 citrom leve (vagy 1 kanál ecet),
1 kávéskanál cukor,
késhegynyi só,
késhegynyi édes fűszerpaprika,
1 kávéskanál mustár,
35 dkg édes, puha, lehetőleg rózsaszínű/lila (nem kék) hagyma vagy ugyanannyi fiatal hagyma.
A megtisztított hagymát megmossuk, gyökér-részét éles késsel, kúpalakban kivágjuk. A hagymát vékony karikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megcukrozzuk.
Az olajat a citrom kicsavart, leszűrt levével, a mustárral, paprikával jól összekeverjük, a hagymára öntjük, óvatosan elkeverjük. Ha citrom helyett ecetet használunk, 1-2 kanál vízzel hígítsuk az ecetet.
Fogyasztás előtt jól behűtjük.
Egy keverőtálban összekeverjük az oregánót, fokhagymaport, fél teáskanál borsot és 1/4 teáskanál sót. Egy kis olajat forrósítunk egy serpenyőben. A csirkemellet és a főszereket a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplit héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és szeletekre vágjuk. A tojást keményre főzzük, felszeleteljük. A többi hozzávalóból mártást készítünk, majd óvatosan belekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Krompir oguliti, skuhati j posoljenoj vodi, ocjediti i sjeci na kocke ili po zelji. Dodati mu sad sve Ostale sastojke Pa zaciniti A Soli, biberom, sok limuna dodati, persun i p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű