menu

Családireceptkönyv.hu

Karamellás szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta
tej annyi, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk
1 kk. szódabikarbóna
1 tojás
10 dkg Rama
15 dkg porcukor
50 dkg liszt

Csokimáz
15 dkg Rama
6 ek. szitált porcukor
3 ek. kakaó

Krém
1 Rama (25 dkg)
1 liter tej
34 dkg cukor

Elkészítés:


A tésztát 3 felé osztjuk, és lapokat sütünk belőlük. A tetejüket sütés előtt szurkáljuk meg. A krém elkészítése: a cukrot megpirítjuk, felöntjük a tej felével, a tej másik részéhez 10 ek. lisztet keverünk és hozzáadjuk a felolvadt cukros tejhez. Sűrűre főzzük. Kihűlés után hozzákeverjük a Ramát. Csokimáz elkészítése: a porcukrot és a kakaót átszitáljuk, hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró Ramát és összekeverjük őket. Ahogy hűl, úgy sűrűsödik. Ezt a receptet 35 x 35 cm-es tepsiben készítem, akinek kisebb tepsije van az 5 felé is veheti a tésztát.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Holland szelet
Holland szelet

♥ A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket gáztepsi nagyságúra nyújtjuk, majd világos lapokat sütünk belőlük. ♥A krémhez a lisztet és 1 ek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Repülő krémes
Repülő krémes

A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk és 3 lapot sütünk tepsi hátulján. Első krém: a Ramát cukorral és kakaóval habosra keverjük. Tejben megfőzzük a lisztet, majd kihűl...

Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Ildikó
RÓZSASZÍN ÁLOM
RÓZSASZÍN ÁLOM

tészta Az anyagokat összeállítjuk és jól kidolgozzuk...3 lapot készítünk belőle nagy gáz tepsi hátán sütjük ki krém a vizet a puding porral felfőzzük és ha kész a cukrot a marga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Almás krémes
Almás krémes

Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és 4 lapot sütünk belőle. A krémhez megfőzzük a pudingokat a tejjel, kikeverjük a margarint a cukrokkal, majd ha a puding kihűlt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk