Tészta
tej annyi, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk
1 kk. szódabikarbóna
1 tojás
10 dkg Rama
15 dkg porcukor
50 dkg liszt
Csokimáz
15 dkg Rama
6 ek. szitált porcukor
3 ek. kakaó
Krém
1 Rama (25 dkg)
1 liter tej
34 dkg cukor
A tésztát 3 felé osztjuk, és lapokat sütünk belőlük. A tetejüket sütés előtt szurkáljuk meg. A krém elkészítése: a cukrot megpirítjuk, felöntjük a tej felével, a tej másik részéhez 10 ek. lisztet keverünk és hozzáadjuk a felolvadt cukros tejhez. Sűrűre főzzük. Kihűlés után hozzákeverjük a Ramát. Csokimáz elkészítése: a porcukrot és a kakaót átszitáljuk, hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró Ramát és összekeverjük őket. Ahogy hűl, úgy sűrűsödik. Ezt a receptet 35 x 35 cm-es tepsiben készítem, akinek kisebb tepsije van az 5 felé is veheti a tésztát.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, kakaóval, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a tejet és az olajat, beleforgatjuk a habot. Papír...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit a lekvár kivételével egy tálban összedolgozzuk. Sütőpapírral kibélelünk egy 22x38 cm-es tepsit, majd belesimítjuk a masszát, és megkenjük lekvárral a tetejét....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) A mézes zserbó tésztájához a vajat összekeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat. Ezután hozzákeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a tejfölt, végül a mézet (a méze...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához, válasszuk szét a tojásfehérjéket, és egy csipet sóval verjük habbá. A sárgájákat keverjük össze az olajjal és a vízzel, majd a cukorral. Adjuk hozzá a sütőporral elke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű