- meggy
- víz
- tej
- tejföl
- liszt
- cukor
- vanliás cukor
- fahéj (őrölt)
- szegfűszeg (őrölt)
A meggyet feltesszük főzni a szükséges mennyiségű vízben a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel. Nem teljesen puhára megfőzzük.
A tejben elkeverjük a tejfölt, és csomómentesen a lisztet is. A levesből kiszedünk egy kicsit, hozzáadjuk a tejes részhez, elkeverjük, majd ezt az egészet óvatosan a leveshez öntjük.
Pár percig sszefőzzük.
Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
A leves utólag is ízesíthető, ha pl. nem elég édes.
A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot és elkeverjük. Majd az összes hozzávalót szép sorba beletesszük és ezt is összekeverjük Az almákat meghámozzuk, magházát eltá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízből, cukorból, és van cukorból szirupot főzünk. Akkor jó, ha a kristályok felolvadnak, és hab képződik a tetején. Ekkor hozzáadjuk a vajat, megvárjuk míg telj. elolvad, majd l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze. A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz epret megmossuk, kicsumázzuk, a mentalevelekkel turmixgépben pépesítjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tejszínt, a tejet és tovább turmixoljuk. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű