Családireceptkönyv.hu

Meggyleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- meggy
- víz
- tej
- tejföl
- liszt
- cukor
- vanliás cukor
- fahéj (őrölt)
- szegfűszeg (őrölt)

Elkészítés:


A meggyet feltesszük főzni a szükséges mennyiségű vízben a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel. Nem teljesen puhára megfőzzük.

A tejben elkeverjük a tejfölt, és csomómentesen a lisztet is. A levesből kiszedünk egy kicsit, hozzáadjuk a tejes részhez, elkeverjük, majd ezt az egészet óvatosan a leveshez öntjük.
Pár percig sszefőzzük.

Langyosan vagy hidegen tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A leves utólag is ízesíthető, ha pl. nem elég édes.

Meggyleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bögrés almás
Bögrés almás

A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot és elkeverjük. Majd az összes hozzávalót szép sorba beletesszük és ezt is összekeverjük Az almákat meghámozzuk, magházát eltá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar bajadera
bajadera

A vízből, cukorból, és van cukorból szirupot főzünk. Akkor jó, ha a kristályok felolvadnak, és hab képződik a tetején. Ekkor hozzáadjuk a vajat, megvárjuk míg telj. elolvad, majd l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fenséges ízesítésű, omlós csirkecombok, 45 perc alat
Fenséges ízesítésű, omlós csirkecombok, 45 perc alat

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze. A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet,...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Mentás eperkrémleves
Mentás eperkrémleves

Az epret megmossuk, kicsumázzuk, a mentalevelekkel turmixgépben pépesítjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tejszínt, a tejet és tovább turmixoljuk. Tálalásig hűtőben tartjuk.

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk