- meggy
- víz
- tej
- tejföl
- liszt
- cukor
- vanliás cukor
- fahéj (őrölt)
- szegfűszeg (őrölt)
A meggyet feltesszük főzni a szükséges mennyiségű vízben a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel. Nem teljesen puhára megfőzzük.
A tejben elkeverjük a tejfölt, és csomómentesen a lisztet is. A levesből kiszedünk egy kicsit, hozzáadjuk a tejes részhez, elkeverjük, majd ezt az egészet óvatosan a leveshez öntjük.
Pár percig sszefőzzük.
Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
A leves utólag is ízesíthető, ha pl. nem elég édes.
Sűrítés,1 dl víz púpozott evőkanál liszt, csomómentesre keverem, majd egy kis pohár tejföl, az egészet csomómentesre keverem, majd besűrítem vele a levest, kicsit hagyod rotyogni,...
Elkészítési idő: 30 per Nehézség: KönnyűAz epret megmostam, (pár szem epret félretettem) egy műanyag edénybe tettem. A banánt meghámoztam, beleszeleteltem az eper mellé, majd összeturmixoltam az egészet. Utána felöntötte...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA meggyet megtisztítjuk, kimagozzuk, nagyobb lábasba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi bővebben ellepi, főzni kezdjük. Ízesítjük a sóval, a fahéjjal, a szerecsendióval és íz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű