menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- meggy
- víz
- tej
- tejföl
- liszt
- cukor
- vanliás cukor
- fahéj (őrölt)
- szegfűszeg (őrölt)

Elkészítés:


A meggyet feltesszük főzni a szükséges mennyiségű vízben a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel. Nem teljesen puhára megfőzzük.

A tejben elkeverjük a tejfölt, és csomómentesen a lisztet is. A levesből kiszedünk egy kicsit, hozzáadjuk a tejes részhez, elkeverjük, majd ezt az egészet óvatosan a leveshez öntjük.
Pár percig sszefőzzük.

Langyosan vagy hidegen tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A leves utólag is ízesíthető, ha pl. nem elég édes.

Meggyleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
kókuszgolyó
kókuszgolyó

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Meggykrémleves
Meggykrémleves

A meggyet egy edénybe tesszük és felöntjük 1 liter vízzel. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a citromlevet és felforraljuk. A meggyből ekkor 2-3 evőkanálnyit kiveszünk, később...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karamellás túrós csokitorta
Karamellás túrós csokitorta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tornado Burgonya
Tornado Burgonya

Melegítsük elő a sütőt 325ºF / 160ºC. 2. Helyezze a nyárson a burgonya és finoman tolja a nyárs végig azt. 3. Tartsa éles, vékony késsel ferdén vágott és az ellenkező irányba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk