1 hagyma
2 paprika
1 kisebb cukkini
10 dkg bacon
5 dkg reszelt füstölt sajt
3 tojás
7 evőkanál liszt
1 evőkanál tejföl
só, bors
olaj
A bacont felszeleteljük és egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott zöldségeket is. Pár percig pirítjuk, nem kell teljesen átsüljenek. Közben a tojásokat felverjük és a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt sajtot is, majd a bacont és a zöldségeket. Kiolajozott sütőformába kanalazzuk és 180 fokos sütőben 10-14 perc alatt készre sütjük. Már tálalhatjuk is.
Mivel nincs ilyenkor sárga barack ez most saját tartósító mentes lekváromból készült... nem rontott rajta semmit... az íz teljesen benne van 1/2 l tejet és 3 evőkanál cukrot felfo...
Elkészítési idő:Megmossuk a zöldfűszereket, lecsepegtetjük, majd csokorba fogjuk és összekötjük úgy, hogy a babérlevelet a csokor szárára csavarjuk, mielőtt összekötnénk. Tekerhetjük gézbe is, de...
Elkészítési idő:Paprika, paradicsom egy aprítóba szétvágva, vagy ledarálva... hozzá a só... mehet üvegekbe... nem semmi tartósító a só az tartósít..
Elkészítési idő:A mazsola-zabpehely mennyiséget 2-3 kisebb adagra osztva dolgoztam össze, mivel ezzel bír el az aprító mérete. Először a zabpehely egy részét (Aldi, kék zacskó) őröltem zabkorpává,...
Elkészítési idő: