Családireceptkönyv.hu

Marhaszelet gombával


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Comb, rostélyos, fehérpecsenye
Só, bors, olaj, mustár
Gomba, vhagyma, kenyérszalonna
Tejszín
2-3 dl vörösbor

Elkészítés:


HÚST
Klopfol, sóz, borsoz, olajjal, mustárral megken -> be a hűtőbe (akár egy éjszakára is)
Kevés forró olajon a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen pirosra süt, majd mindig csak kevés vizet, a végén a bort adva hozzá, puhára párol.
GOMBÁT
Felszeletel, hagymát, szalonnát apróra kockáz, a szalonnán a hagymát megdinsztel.
Hozzá a gombát, sóz, borsoz, addig párol, míg kezdi elfőni a levét.
Rá a tejszín, pár percig forral, míg besűrűsödik.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vadas zsemlegombóccal
Vadas zsemlegombóccal

A húst az egész vöröshagymával, egy kanál ecettel, korianderrel, babérlevéllel (ha kisebb a babérlevél az egészet beletehetjük, ha nagyobb akkor csak a felét) és egy csipet sóval f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Párolt hús
Párolt hús

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. A hússzeleteket alaposan dörzsöljük be sóval és feketeborssal. Az olíva olajban pároljuk meg az apróra vágott vöröshagymát és a lereszelt sárgaré...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Hagymás rostélyos
Hagymás rostélyos

1. A hússzeleteket leöblítjük, szárazra töröljük, szegélyüket bevagdossuk (hogy sütés közben fel ne púposodjanak), folpackkal letakarjuk, és kissé kiverjük. Egyik oldalukat megkenj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk