1 kg marhamáj
2 fej hagyma
3 paprika
6 paradicsom
bors
pirospaprika
1. A hagymát apróra vágjuk, és kevés zsíron megdinszteljük.
2. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot.
3. Fűszerezzük. Sózni nem szabad!!!
4. Hozzáadjuk a feldarabolt májat. Készre főzzük. (Nekem szerencsém volt, azt hiszem, mert fél óra alatt megfőtt a máj.)
5. Én féle főtt rizzsel vagy sült krumplival tálaljuk.
A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk. A húsba 2 cm mély "hasadékokat" vágunk és beletesszük a szalonna csíkokat, majd összekötözzük. Megsózzuk, megborsozzuk. Olajjal kikent tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket vágjuk fel kockákra, és pirítsuk őket aranysárgára. Amíg a zsemlekockák pirulnak, vágjuk apróra a petrezselymet, a hagymát pedig finomra. Tegyük keverőtálba a megpirult...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy kevés olajon kisütjük a szalonnát és lepirítjuk a sűrített paradicsomot. 2. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, végül mehet bele a csíkokra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pacalt többször váltott vízben gondosan megmosom, majd annyi vízbe teszem, amennyi éppen ellepi. A vízbe beleöntöm az ecetet, és legalább fél órán keresztül áztatom benne. Ezután...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: Közepes