Családireceptkönyv.hu

Narancsos kacsasült római tálban


Írta:

Elk. idő: 2 - 2,5 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 kacsacomb
2 kacsamell
25 dkg kacsaháj
Kolozsvári szalonna, vagy sima füstölt kenyérszalonna (néhány szelet)
1 narancs felkarikázva
1 narancs héje reszelve
2 dl vörösbor
1 dl víz
5-6 gerezd fokhagyma
Vöröshagyma négybe végva (opcionális)
Só, bors, 2-3 rozmaringszál

Elkészítés:


Húsokat beirdalni, besózni, kevés forró olajon minden oldalukat megpörkölni. Frissen őrölt fekete, vagy színes borssal meghinteni.
Szalonnát bőrkéig bevagdalni.
A fél órát vízben áztatott római tál aljára pár szelet szalonna, rá a húsok bőrrel lefelé. A vizet és a bor felét aláönteni, a nagy kockákra vágott hájat és a fokhagyma gerezdeket (aki akarja a vöröshagyma darabokat) mellé dobni. Náhány szalonna szeletet rátenni, egy narancs héját ráreszelni.
Lefedve hideg sütőbe tenni, sütőt 200 C fokra állítani. Kb egy órát fedve sütni.
A maradék bort kevés mézzel összekeverni, ráönteni. 20 perc további sütés lefedve.
Húsokat megfordítani, héjas narancskarikákkal beborítani, meglocsolni saját levével. További 20 perc sütés lefedve
Ezután fedőt le, húsokat megfordítani, narancskarikákat visszarendezni, meglocsolni saját levével, 10-15 percig sütni. Közben hústűvel ellenőrizni, az elkészült narancskarikákat kivenni. A sütés utolsó 10-20 percében, bőrével felfelé, a rádobott 2-3 szál rozmaringgal pirítani.
A teljes sütési idő 2-2,5 óra, közben szurkálva ellenőrizni, saját levével locsolgatni.

Az utolsó sütési ciklusban, a pirításnál lehet elrontani!!

Köretként:
Rizs párolt zöldséggel
Almás, körtés krumplipüré vajon készítve

Trükkök, tippek, praktikák:


A bor helyett lehet sörrel is készíteni. Ez esetben nem szükséges víz, 2 dl sörrel lehet kezdeni a sütést, mézes sörrel lehet locsolgatni.
A sütés végén (utolsó 10-15 perc) állandóan figyelni kell!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pulyka Wellington
Pulyka Wellington

Helyezzük a pulykamellet a vágódeszkára. Óvatosan nyissuk fel a mellizom találkozásánál, így a hús egyfajta keretet ad majd a tölteléknek. Fűszerezzük be jól a kakukkfű és a rozmar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Marinált csirkemell
Marinált csirkemell

A csirkemellet kifilézzük, kis darabokra vágjuk. A marinálószószt a hozzávalókkal elkészítjük, beletesszük a melldarabokat, kb. 20-25 percig, közben többször átforgatjuk. Ezután ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magyaros palacsintabundában sült csirkemell
Magyaros palacsintabundában sült csirkemell

A melleket alaposan megtisztítjuk és kiklopfoljuk. Meghintjük sóval. A bundához a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a fűszerkeveréket, a tojásokat és lassan elkezdjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Csirke hawaii módra
Csirke hawaii módra

Kikloffolt filéket sózva borsozva vajon megsütjük. ha megpirult ananászkarikákat teszünk a szeletekre, befedjük sajttal és megpiirtijuk. rizs vagy zöld saláta illik hozzá.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk