menu

Családireceptkönyv.hu

Narancsos kacsasült római tálban


Írta:

Elk. idő: 2 - 2,5 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 kacsacomb
2 kacsamell
25 dkg kacsaháj
Kolozsvári szalonna, vagy sima füstölt kenyérszalonna (néhány szelet)
1 narancs felkarikázva
1 narancs héje reszelve
2 dl vörösbor
1 dl víz
5-6 gerezd fokhagyma
Vöröshagyma négybe végva (opcionális)
Só, bors, 2-3 rozmaringszál

Elkészítés:


Húsokat beirdalni, besózni, kevés forró olajon minden oldalukat megpörkölni. Frissen őrölt fekete, vagy színes borssal meghinteni.
Szalonnát bőrkéig bevagdalni.
A fél órát vízben áztatott római tál aljára pár szelet szalonna, rá a húsok bőrrel lefelé. A vizet és a bor felét aláönteni, a nagy kockákra vágott hájat és a fokhagyma gerezdeket (aki akarja a vöröshagyma darabokat) mellé dobni. Náhány szalonna szeletet rátenni, egy narancs héját ráreszelni.
Lefedve hideg sütőbe tenni, sütőt 200 C fokra állítani. Kb egy órát fedve sütni.
A maradék bort kevés mézzel összekeverni, ráönteni. 20 perc további sütés lefedve.
Húsokat megfordítani, héjas narancskarikákkal beborítani, meglocsolni saját levével. További 20 perc sütés lefedve
Ezután fedőt le, húsokat megfordítani, narancskarikákat visszarendezni, meglocsolni saját levével, 10-15 percig sütni. Közben hústűvel ellenőrizni, az elkészült narancskarikákat kivenni. A sütés utolsó 10-20 percében, bőrével felfelé, a rádobott 2-3 szál rozmaringgal pirítani.
A teljes sütési idő 2-2,5 óra, közben szurkálva ellenőrizni, saját levével locsolgatni.

Az utolsó sütési ciklusban, a pirításnál lehet elrontani!!

Köretként:
Rizs párolt zöldséggel
Almás, körtés krumplipüré vajon készítve

Trükkök, tippek, praktikák:


A bor helyett lehet sörrel is készíteni. Ez esetben nem szükséges víz, 2 dl sörrel lehet kezdeni a sütést, mézes sörrel lehet locsolgatni.
A sütés végén (utolsó 10-15 perc) állandóan figyelni kell!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Csirkemáj mustárosan
Csirkemáj mustárosan

1. Összekeverem a májat a fűszerekkel. 2. Majd a mustárt az olajjal összekeverve is hozzáteszem. 3. Teflon tepsiben alufóliával letakarva közepes lángon sütjük (150 fok). 4. 30...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Fetás paradicsomos csirkemell
Fetás paradicsomos csirkemell

A sütőt bekapcsolom - előmelegítem 200-220 fokra (bármilyen más, felső grilles szerkezet is megfelel). A csirkemellszeleteket sózom, borsozom. Hagyom állni néhány percig, majd felf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes-csirkés tészta
Tejszínes-csirkés tészta

A tésztát és a zöldségkeveréket enyhén sós, forrásban lévő vízben főzzük ki, majd leszűrjük. Közben készítsük el a mártást. Serpenyőbe olívaolajat teszünk, majd rátesszük a vaja...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Magyaros sült csirkecomb
Magyaros sült csirkecomb

Először a pácot készítjük el. Egy tálba (amibe majd beleférnek a husik) öntjük az olajat, a paradicsomlevet. Beleszórjuk a sót, borsot, pirospaprikát, beletesszük a fokhagymakrémet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk