Hozzávalók:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
10 dkg darált dió
30 dkg margarin
egy kávéskanál őrölt fahéj
2 tojássárgája
ízlés szerint lekvár
Az alapanyagokból tésztát készítünk, majd minimum egy órára a hűtőbe tesszük.
Ha letelt az idő kinyújtjuk a tésztát kb. 4 mm vastagságúra és kiszaggatjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. Ha kihűlt ízlés szerint megtöltjük lekvárral.
Türelmetlen voltam amikor a gép dolgozott a tészta összeállításánál és tettem hozzá pici folyékony habtejszínt. Azért, hogy gyorsabban összeálljon. De rá lehet segíteni kézzel is, akkor gyorsabban megy a dolog :) Ebből a tejszínezésből kifolyólag lágy tésztát kaptam.
Egy teflon serpenyőben pirítsuk át a megtört dióbelet, távolítsuk el a héját, majd daráljuk le. A ledarált diót tegyük vissza a serpenyőbe és a cukorral együtt pár percig pirítsuk....
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA két csomag pudingport a 2 ek lisztet és a cukrot egy tálba készítem, és apránként elvéve a kimért 5 dl tejből, csomómentesre keverem. A maradék tejet egy edényben melegítem, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, majd szitáljuk bele egy tálba. Ezután adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Elosztjuk 4 egyenlő részre. Az egyiket kinyújtjuk és egy 30*40 cm-es tepsibe fektetjük, amit előtte kikentünk vajjal és kiliszteztünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű