Hozzávalók:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
10 dkg darált dió
30 dkg margarin
egy kávéskanál őrölt fahéj
2 tojássárgája
ízlés szerint lekvár
Az alapanyagokból tésztát készítünk, majd minimum egy órára a hűtőbe tesszük.
Ha letelt az idő kinyújtjuk a tésztát kb. 4 mm vastagságúra és kiszaggatjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. Ha kihűlt ízlés szerint megtöltjük lekvárral.
Türelmetlen voltam amikor a gép dolgozott a tészta összeállításánál és tettem hozzá pici folyékony habtejszínt. Azért, hogy gyorsabban összeálljon. De rá lehet segíteni kézzel is, akkor gyorsabban megy a dolog :) Ebből a tejszínezésből kifolyólag lágy tésztát kaptam.
1. Melegítsd elő a sütődet 190 fokra. 2. A nagy keverőtálban kutyuld össze a lisztet, sütőport, fahéjt, és a cukrot. 3. Egy vágódeszkán darabold fel a csokoládét mazsolányi mor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2. Lisztezett felületen legalább egy centi vastagra nyújtjuk. 3. Virágokat szaggatunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és egy tepsit is beleteszünk, amiben majd a scone sül. 2. A sütőporral, a sóval és a porcukorral elkevert lisztben gyors mozdulatokkal elmor...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk belőle. A kizsírozott lisztezett őzgerincformát kibéleljük a nagyobb tésztával, beletesszük a töl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű