25 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
2 db citrom
1 db lime
3 dl habtejszín
1 dl tej
1 db narancs
20 dkg babapiskóta
A díszítéshez:
1 db citrom
1 db narancs
1 db lime
mentalevél
1. A mascarponét és a porcukrot robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom és a lime reszelt héját és kifacsart levét.
2. Kemény habbá verjük a tejszínt és óvatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez.
3. Kifacsarjuk a narancs levét és hozzáadjuk a tejhez.
4. A babapiskótákat megforgatjuk a narancsos tejben, épp csak annyira, hogy kicsit megpuhuljanak.
5. Összeállítjuk a pohárkrémeket: a poharak aljába néhány darab narancsos tejben áztatott babapiskótát teszünk, rákanalazunk egy adag krémet, majd ismét babapiskóta és ismét krém következik. (Még jobb lesz, ha krémmel kezdjük a rétegezést, és krémmel is zárjuk.)
6. Közvetlenül tálalás előtt citrommal, naranccsal és lime-mal, mentával díszítjük.
A lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettévesszük, közepes tepsi méretűre nyújtjuk és lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk 180 fokon kb 10 perc alatt. A pudingport 2 dl te...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1, a sütőt 190 Celsius fokra előmelegítjük 2, a lisztet a szódabikarbónával, kakaóporral, sóval és dióval jól elkeverjük 3, a cukrokat a vajjal és a két tojással habosra verjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk,és három egyenlő részre osztjuk.Lisztezett deszkán kinyújtjuk.180 fokon sütjük. A krémhez,a tejből egy keveset elveszünk ezzel a lisztet csomóme...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű