25 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
2 db citrom
1 db lime
3 dl habtejszín
1 dl tej
1 db narancs
20 dkg babapiskóta
A díszítéshez:
1 db citrom
1 db narancs
1 db lime
mentalevél
1. A mascarponét és a porcukrot robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom és a lime reszelt héját és kifacsart levét.
2. Kemény habbá verjük a tejszínt és óvatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez.
3. Kifacsarjuk a narancs levét és hozzáadjuk a tejhez.
4. A babapiskótákat megforgatjuk a narancsos tejben, épp csak annyira, hogy kicsit megpuhuljanak.
5. Összeállítjuk a pohárkrémeket: a poharak aljába néhány darab narancsos tejben áztatott babapiskótát teszünk, rákanalazunk egy adag krémet, majd ismét babapiskóta és ismét krém következik. (Még jobb lesz, ha krémmel kezdjük a rétegezést, és krémmel is zárjuk.)
6. Közvetlenül tálalás előtt citrommal, naranccsal és lime-mal, mentával díszítjük.
A töltelék hozzávalóit aprítógépben darabosra daráljuk. (Adhatunk hozzá +1 tk. útifűmaghéjat.) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2/3-át egy közepes méretű tepsi aljára simítjuk (2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben világosra sütjük, ez kb. 15 perc, míg a tészta teteje megszilárdul. Kivesszük a sütőből,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót és a tojást pépesítsd egy villa vagy egy mixer segítségével. Pici só és édesítő mehet bele.Nagy teflonserpenyőben süsd meg adagonként, mintha palacsintát készítenél. De ami...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát gyúrunk, szép sima legyen a felülete. Három részre osztjuk. Mindegyiket lekenjük olvasztott zsírral, külön-külön letakarjuk, 15-20 percig pihentetjük. Egyen...
Elkészítési idő: kb. 2 óra Nehézség: Közepes