25 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
2 db citrom
1 db lime
3 dl habtejszín
1 dl tej
1 db narancs
20 dkg babapiskóta
A díszítéshez:
1 db citrom
1 db narancs
1 db lime
mentalevél
1. A mascarponét és a porcukrot robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom és a lime reszelt héját és kifacsart levét.
2. Kemény habbá verjük a tejszínt és óvatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez.
3. Kifacsarjuk a narancs levét és hozzáadjuk a tejhez.
4. A babapiskótákat megforgatjuk a narancsos tejben, épp csak annyira, hogy kicsit megpuhuljanak.
5. Összeállítjuk a pohárkrémeket: a poharak aljába néhány darab narancsos tejben áztatott babapiskótát teszünk, rákanalazunk egy adag krémet, majd ismét babapiskóta és ismét krém következik. (Még jobb lesz, ha krémmel kezdjük a rétegezést, és krémmel is zárjuk.)
6. Közvetlenül tálalás előtt citrommal, naranccsal és lime-mal, mentával díszítjük.
A tojásokat a cukorral felvertem, az étolajat hozzáadtam. Egy tálban összekevertem a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a fahéjat, majd hozzákevertem a felvert tojásokhoz. A m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztát összegyúrjuk a felsorolt hozzávalókból, 6 felé osztjuk, kinyújtjuk vékonyra, és a tepsi hátán megsütjük. 2. Amikor kisült és a krém meghűlt, a lapokra kenjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat és a cukrot robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a lisztet, majd az összes többi hozzávalót a megadott sorrendben. Kézzel összegyúrjuk és a tésztábó...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz