½ kg cukkini
1 ek só
1 cs. snidling
2 cikk fokhagyma
4 ek parmezán, reszelve
4 ek liszt
2 tojás
½ tk. sütőpor
só, bors
olíva olaj
A cukkinit reszeld le, forgasd össze a sóval és hagyd állni 10 percre.
Facsarj ki annyi lét a cukkiniből, amennyit csak tudsz.
A kifacsart cukkinihez keverd hozzá a finomra vágott snidlinget, a zúzott fokhagymát a parmezánt és a tojást. Borsozd ízlés szerint.
Mehet a masszába a liszt és a sütőpor is, dolgozd össze.
Kevés olajjal forrósíts fel egy serpenyőt, a cukkinis masszából evőkanállal tegyél rá egy-egy adagot. A kanállal igazíthatod a formáját.
Ha egyik oldala megsült, óvatosan fordítsd át.
A kész lepénykéket papírszalvétára szedd ki, joghurtos mártogatóval kínáld!
MÁRTOGATÓ:
1 pohár joghurban keverj el 1 ek. snidlinket, 1 cikk zúzott fokhagymát, 1/2 reszelt (besózott és kinyomkodott) kígyóuborkát. Add hozzá egy fél citrom levét, jól borsozd meg.
A vöröshagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A kolbász bőrét lehúzzuk, hosszában félbevágjuk és felkarikázzuk. A főtt tarját felkockázzuk. Egy edényben a zsíron lepirítjuk a vörös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba belerakjuk a darált húst, hozzáadjuk a rizst és a tojást, megszórjuk a sóval, pirospaprikával, fekete borssal. 2 fej vöröshagymát apróra vágunk, és azt is hozzáadjuk. A g...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KözepesA (kb. egyforma nagyságú) krumplikat meghámoztam, megmostam, és karalábévájóval a belsejét kiszedtem. A forgácsokat is megtartottam. Tölteléket készítettem: A darált húst, ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBő vízben főzzétek meg egészben a karfiolt, és semmiképp ne szedjétek rózsáira! A megfőtt karfiolt hagyjuk picit kihűlni, majd a sonkába tekert sajtos rudakat óvatosan nyomkodjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű