25 dkg mascarpone
15 dkg babapiskóta
6 dkg cukor
3 db tojás
3 adag erős kávé
1 evőkanál cukor
cukrozatlan kakaópor
Főzzük meg a 3 adag kávét és keverjük hozzá az 1 evőkanál cukrot. Válasszuk szét a 3 tojást, és verjük fel a tojássárgákat habosra, hozzáadva a cukor mennyiség felét. Lassanként adjuk hozzá a 25 dkg mascarpone krémet, vigyázva arra hogy ne legyen csomós az eredmény.
A tojás fehérjéket egy külön tálban verjük fel (konyhai robotgéppel), addig míg a habja nagyon kemény nem lesz. Keverjük bele óvatosan, kisebb adagokban a mascarpone krémbe a fehérjét.
Mártsuk bele egyenként a kávéba a babapiskótákat, de csak pár pillanat erejéig. Majd rakosgassuk őket sorba egy kiválasztott tálaló edényben.
Ha leraktuk az első réteget, kenjük rá a krém kb. felét, jól elegyengetve. Ezután egy újabb babapiskóta réteg következik, majd kenjük rá a krém másik felét.
A krém tetejét szórjuk le cukrozatlan kakaóporral, rakjuk be a hűtőbe, és hagyjuk állni 3-4 órát.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a sót, porcukrot, utána szépen keverjük egybe, majd az élesztőt is morzsoljuk hozzá. Ha ezzel megvagyunk, a tojás, olvasztott vaj és a...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesA tésztához a tojásokat kikeverem a porcukorral, a többi hozzávalóval, végül a sütőporral elkevert lisztet beleszitálom, összekeverem. Sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe simí...
Elkészítési idő: 1 óra+ Nehézség: NehézA lisztet keverd össze a sóval és a sütőporral, majd morzsold össze a hideg vajjal. Add hozzá a porcukrot, a tojássárgáját és a tejfölt. Gyúrd össze, ha nem akar összeállni, rakj h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A langyos vízben elkeverjük az ecetet. Az átszitált liszthez keverjük hozzá a sót, majd az olajat, a vizet apránként adagolva öntsük a tálba. Kezdjük el a tésztát kid...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes