25 dkg mascarpone
15 dkg babapiskóta
6 dkg cukor
3 db tojás
3 adag erős kávé
1 evőkanál cukor
cukrozatlan kakaópor
Főzzük meg a 3 adag kávét és keverjük hozzá az 1 evőkanál cukrot. Válasszuk szét a 3 tojást, és verjük fel a tojássárgákat habosra, hozzáadva a cukor mennyiség felét. Lassanként adjuk hozzá a 25 dkg mascarpone krémet, vigyázva arra hogy ne legyen csomós az eredmény.
A tojás fehérjéket egy külön tálban verjük fel (konyhai robotgéppel), addig míg a habja nagyon kemény nem lesz. Keverjük bele óvatosan, kisebb adagokban a mascarpone krémbe a fehérjét.
Mártsuk bele egyenként a kávéba a babapiskótákat, de csak pár pillanat erejéig. Majd rakosgassuk őket sorba egy kiválasztott tálaló edényben.
Ha leraktuk az első réteget, kenjük rá a krém kb. felét, jól elegyengetve. Ezután egy újabb babapiskóta réteg következik, majd kenjük rá a krém másik felét.
A krém tetejét szórjuk le cukrozatlan kakaóporral, rakjuk be a hűtőbe, és hagyjuk állni 3-4 órát.
A kekszes alaphoz a margarint, a tejet és a cukrot egy lábasban addig melegítjük, míg teljesen fel nem olvadnak. Ekkor hozzáadjuk a darált kekszet és a kakaót és sima masszává gyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat vagy margarint a cukorral, a tojássárgákkal és a túróval habosra keverjük. Ezután belekeverjük a citrom reszelt héját, a citromlevet, a pudingport és végül a kemény habbá v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 félbe vágjuk, elnyújtjuk, langyos zsírral megkenjük, fagyni hagyjuk. Aztán 2 centisre elvágjuk, újból kinyújtjuk dió töltelékkel töltjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókat összekeverjük, összegyúrjuk. Könnyű, de jól nyújtható tésztát kapunk. A tésztát nem kell pihentetni! Egyből vékonyra n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű