A tésztához
5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kk só
2 ek cukor
2 dl napraforgó olaj
5 dkg élesztő
3 dl tej
70 dkg finomliszt (finom)
A sziruphoz
0.5 dl víz
5 dkg cukor (felfőzni)
Az élesztőt megfuttatjuk pici cukorral.
Összegyúrjuk a hozzávalókkal a kakaópor kivételévél.
A megkelt tésztát ketté vesszük, egyik részébe beletesszük a kakaóport.
Kelesztjük, majd a két tésztát egymásra tesszük.
A barna legyen alul, kinyújtjuk, felvágjuk háromszögekre, majd feltekerjük.
Kelesztjük újra, majd 200 fokon megsütjük.
Ha megsült, sziruppal megkenjük.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
Elkészítés A tejből mérjünk ki 100 ml mennyiséget, 1 ek. cukrot, és futtassuk fel az élesztőt. Majd a többi hozzávalóval gyúrjunk lágy tésztát. Ez annyira lágy, hogy nem is igénye...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tojások fehérjét felverjük a cukorral, a sárgáját elkeverjük az olajjal és a vízzel. 2. Óvatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. 3. Kikent, kilisztezett tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz3 dl tejjel, élesztővel kovászt készítünk. A porcukorral a tojássárgáját elkeverjük, hozzáadjuk a kovászhoz Majd a langyos vajat, a lisztet és annyi tejet amennyiben a sót felolvas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat keverjük ki a nádcukorral. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliaaromát. A száraz hozzávalókat egy másik edényben keverjük össze (liszt, darált dió, fahéj, darált zabpehely, sü...
Elkészítési idő: 4 adag Nehézség: Könnyű