A tésztához
5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kk só
2 ek cukor
2 dl napraforgó olaj
5 dkg élesztő
3 dl tej
70 dkg finomliszt (finom)
A sziruphoz
0.5 dl víz
5 dkg cukor (felfőzni)
Az élesztőt megfuttatjuk pici cukorral.
Összegyúrjuk a hozzávalókkal a kakaópor kivételévél.
A megkelt tésztát ketté vesszük, egyik részébe beletesszük a kakaóport.
Kelesztjük, majd a két tésztát egymásra tesszük.
A barna legyen alul, kinyújtjuk, felvágjuk háromszögekre, majd feltekerjük.
Kelesztjük újra, majd 200 fokon megsütjük.
Ha megsült, sziruppal megkenjük.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
A tojást kettéválasztod. A szilárd hozzávalókat elkevered alaposan, majd mehet bele a banánpüré és a tojássárgája. A fehérjét verd fel habbá, majd forgasd bele a masszába. Töltsd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan időközönként meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojás sárgákat és a sót. Lassú tűzön feltesszük melegedni, majd állandóan kevergetjük, krémesre főzzük a darakrémet. Néhányszor megkeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sűrített édes tejet alaposan összedolgozzuk a kókuszreszelékkel.Egy éjszakára a hűtőbe dugjuk. Másnap vizes kézzel golyókat formálunk, megtöltjük mandulával (dióval, török mogyor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű