80 dkg kivi,
1 dl méz,
fél citrom héja,
1,5 liter tej,
őrölt fahéj.
A kivit meghámozzuk, majd szeletekre vágjuk, Hozzáadjuk a mézet, az őrölt fahéjat és a reszelt citromhéjat. Turmixgépben pépessé keverjük, majd beleöntjük a felforralt, jól lehűtött tejet, és simára keverjük
Mivel itt tulajdonképpen gyömbér kivonatot készítünk, és le fogjuk szűrni, ezért nincs szükség meghámozni a gyömbért. (héj nélkül legyen 250 g.) Egy kisebb lábasba önts 5 dl vizet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOláh Sándorné Papinot Éva · Szigetszentmiklós Nagyon jo recept én is mrgfogom csinálni. Egyébként télen én almát .sárgarépát lereszelek mézzel meglocsolom pici citrom lével megl...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesKészítsünk egy jó erős fekete teát, fél liter vízből. Adjuk hozzá a rumot vagy whisky-t, a fűszereket és a cukrot. Készítsük elő a poharakat: a fél citrom levét öntsük egy kávés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót, mandulát, mogyorót, kesut, pekándiót nagyobb darabokra vágjuk, az aszalt gyümölcsöket langyos vízben kicsit beáztatjuk, majd lecsepegtetjük. Utána felkockázzuk, és az egész...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű