5 tojás sárgája
1 rúd vanília
1 csésze porcukor
6 dl tejet,
2 dl 90 fokos alkohol
1/2 dl konyak.
5 tojás sárgáját jó alaposan kikeverünk egy kikapart vanília belével és 1 csésze porcukorral. Apránként hozzáadunk 6 dl forralt és lehűtött tejet, 2 dl 90 fokos alkoholt és 1/2 dl konyakot. Lehet konyak nélkül is csinálni 6dl tejjel és 2 és 1/2 dl alkohollal, vagy vodkával, utóbbi esetben 3 dl tejet és 1/2 l vodkát adunk hozzá. Hűvös helyen 3-4 hétig pihentetjük, néha összerázzuk.
Tegyük a bodzavirágokat egy nagy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje. A virágokat nem kell megmosni, különben sok ízanyagot veszítünk el vele. Dobjuk bele a vék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforralom, majd elzárom alatta a lángot, és előbb az apróra tördelt csokoládét, majd minden más hozzávalót belekeverek. Gyorsan, de alaposan összedolgozom a botmixerrel,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA citrom héját zöldséghámozóval levágom, és az összes többi hozzávalóval egy lábasba teszem. Felforralom, és lassú tűzön 1 óráig főzöm, amíg mély, sötétbarna színe nem lesz. Elzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pisztácia nagyon sok arginint tartalmaz, amely nagyon fontos az anyagcsere-folyamatokban. Emellett növeli a nitrogén-oxid szintet, ami azért fontos, mert segít megakadályozni, h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű