3 karika lecsöpögtetett konzervananász (10 deka)
2 evőkanál joghurt (5 deka)
2 evőkanál méz (4 deka)
1 zöldcitrom
1 másfél centis, friss gyömbérdarab
1 deci szénsavmentes ásványvíz
1 kávéskanál kókuszreszelék (1/2 deka)
A lecsöpögtetett ananászt apróbb darabokra vágom, és beleteszem a turmixgépbe. Hozzákanalazom a joghurtot és a mézet, majd ráreszelem a megmosott zöldcitrom héját, és ujjaimon átszűrve belefacsarom a gyümölcs levét is. A gyömbérdarabbal sincs sok macera: krumplihámozóval tempósan megpucolom, aztán a reszelő nagy lyukú oldalán belereszelem a gépbe. Mielőtt megnyomnám a gombot, az ananászos egyveleghez hozzáöntöm az ásványvizet is. A kész turmixot pohárba töltöm, és hogy még több örömöm legyen benne, kevés kókuszreszelékkel is megszórom. De az is jó megoldás, ha a kókuszreszeléket közvetlenül az italba turmixolom bele. Így is-úgy is érződik majd az íze. 1 adag lesz belőle.
A hozzávalókat turmixgépbe tesszük és alaposan összekeverjük. Frissen tálaljuk.
Elkészítési idő:A zabpelyhet a mézes tejben pár perc alatt puhára főzzük. Az alma magházát kivágjuk, és héjastul nagyobb darabokra vágjuk, lecsöpögtetjük citromlével, turmixba tesszük. Hozzáadju...
Elkészítési idő:A fagyaszott epret és banánt hagyjuk kissé kiengedni, ezután a gyümölcslével összeturmixoljuk. Poharakba töltjük, friss eperrel díszítjük.
Elkészítési idő:1. A hozzávalókat a szalicil kivételével egy edényben összekeverjük, lefedjük. 2. 5 napig állni hagyjuk, úgy, hogy naponta többször megkeverjük. 3. Utána belekeverjük a sza...
Elkészítési idő: