A turmixhoz
25 dkg meggy (magozott)
2 dkg rebarbara ( nyersen)
3 ek méz
2 dl víz
3 db jégkocka
A díszítéshez
10 g meggy
20 ml habtejszín
A hozzávalókat kikavarjuk a géppel, vagy turmixoljuk.
Díszítjük meggyel, tejszínhabbal.
Egy magas falú koktélos pohárba tesszük a cukrot, beledobjuk a lime gerezdeket, majd egy koktélos törőfa vagy fakanálnyél segítségével óvatosan összepréseljük. A mentaleveleket me...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA porcukrot, vaníliacukrot kikeverjük, majd hozzáadjuk a rumot, kapuchino port és a habbá vert tejszínt. Ha sűrű, lehet egy kevés tejet hozzáadni. összekeverjük a rummal és hűtőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKimagozzuk a meggyet, bőszájú üvegbe rakjuk. A cukorból és 1 l vízből szirupot főzünk, kihűtjük, és hozzáöntjük a meggyhez.Beletesszük a mandulát, a többi fűszereket és az alkoholt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mandulás horchata (ejtsd: orcsátá) egyfajta mandulatej, amit Spanyolországban általában nyáron, frissítőként fogyasztanak. Én télen csináltam, és most is nagyon jól esett. Talán...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű