Bodzaszörpöt házilag!
Hozzávalók:
5,5 liter víz
50 dkg cukor
20-22 bodzavirág
2-3 kezeletlen héjú citrom
citromsav ízlés szerint
friss mentalevél
Elkészítése:
1. A bodzavirágokat rázzuk ki, alaposan öblítsük le, száraikat vágjuk le, hogy a házilag elkészített bodzaszörp bogaraktól és portól mentes legyen.
2. A befőttesüveg aljára nyomkodjuk le a bodzavirágokat, majd tegyük rá a felkarikázott citromokat, és szórjuk meg a cukorral.
3. A vizet felforraljuk és langyosra visszahűtjük, majd felöntjük vele a cukros, citromos bodzavirágokat.
4. Lefedjük és 2-3 napig állni hagyjuk, időnként megkeverjük, majd leszűrve palackokba töltjük. Hűtőben tartva pár hétig eláll az elkészült házi bodzaszörp, de addigra úgyis elfogy.
Egy nagy edénybe beleöntjük a vörösbort és a whiskyt. Hozzáadjuk a mézet, a szegfűszeget, a fahéjat, a csillagánizst. A citromot és a narancsot elfelezzük. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálba beleöntjük a befőtteket levükkel együtt. A narancsot megpucoljuk, apróra vágjuk, és ezt is beletesszük. Felöntjük a borral. Ízesítjük a mézzel az őrö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Raffaello golyókat a tejjel, cukorral botmixerrel alaposan összekeverem, Majd hozzáadom a tejszínt és a vodkát, újra összekeverem, és fogyasztásig hűtőben tárolom. Pár nap múl...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz epret a citromlé felével pürésítjük, majd átpasszírozzuk, így nem kerülnek bele a limonádéba az epermagok. A cukorból és vízből szirupot főzünk, majd a lehűtött szirupot, a ba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű