Bodzaszörpöt házilag!
Hozzávalók:
5,5 liter víz
50 dkg cukor
20-22 bodzavirág
2-3 kezeletlen héjú citrom
citromsav ízlés szerint
friss mentalevél
Elkészítése:
1. A bodzavirágokat rázzuk ki, alaposan öblítsük le, száraikat vágjuk le, hogy a házilag elkészített bodzaszörp bogaraktól és portól mentes legyen.
2. A befőttesüveg aljára nyomkodjuk le a bodzavirágokat, majd tegyük rá a felkarikázott citromokat, és szórjuk meg a cukorral.
3. A vizet felforraljuk és langyosra visszahűtjük, majd felöntjük vele a cukros, citromos bodzavirágokat.
4. Lefedjük és 2-3 napig állni hagyjuk, időnként megkeverjük, majd leszűrve palackokba töltjük. Hűtőben tartva pár hétig eláll az elkészült házi bodzaszörp, de addigra úgyis elfogy.
Tegyük az összes gyümölcsöt egy nagy tálba, tetejére fémrácsot, arra pedig egy fémszűrőt tegyünk, erre pakoljuk a kockacukrot. Öntsük le jó erős rummal, majd gyújtsuk meg. Az égő r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverjük a hozzávalókat habverő segítségével, ízlés szerint fűszerezzük. Üvegekbe töltjük, majd legalább 3 órára a hűtőbe tesszük. (Ezután már fogyasztható) Ebből...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű3 liter vízbe beáztattam a megmosott mentaleveleket, majd beleraktam a felkarikázott citromot, és állni hagytam egy napig. Ekkor beletettem a fruktózt és a citromsavat, felforralta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott tököt megpároljuk, ha már krémszerű, akkor turmixoljuk (kb. 15-30 perc). Amíg pároljuk a tököt, addig elkészítjük a szirupot. A vizet felfőzzük a cukorral. A szi...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű