4 csésze hámozott, kimagozott, kockára vágott görögdinnye
3/4 csésze friss citromlé
3/4 csésze kristálycukor
4 csésze víz
citromkarika vagy dinnye szelet a diszítéshez
jégkocka
1. Lépés
Pürésítsük fel a görögdinnyét egy turmixgépben. Szűrjük le a pürét egy finom lyukú szűrőn. (Körülbelül 2 csésze levet kapjunk.)
2. Lépés
Egy nagy korsóban vagy kancsóban keverjük össze a görögdinnyét, a citromlevet, a cukrot 4 csésze vízzel, amíg a cukor teljesen feloldódik. Hűtőszekrényben tartsuk a keveréket legalább 2 órán keresztül.
3. Lépés
Tálaljuk jó sok jéggel. Díszítsük egy szelet citrommal és/vagy egy ék a görögdinnyével.
Ha nem gyerekeknek, hanem felnőtteknek készítjük, akkor tehetünk bele 5 cl vodkát is.
A kukoricakeményítőt egy kis lábasba szórjuk, majd felöntjük a hideg tejjel, és csomómentesre elkeverjük. Közepes tűznél folyamatos kavarás mellett felforraljuk, és besűrítjük az...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy keverőpohárban elkeverjük, majd jéggel kibélelt pohárba töltjük. - See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/white_russian_koktel_recept#sthash.AJZ...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA leveleket alaposan mossuk meg, majd ezután turmixoljuk péppé és tegyük bele egy kisebb fazékba. Öntsünk rá 750 ml vizet, és tegyük oda főni. Ha már elkezdett zubogni a víz, vegyü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA főzőcsokoládét kis tűzön kevés vízben felolvasztjuk. Közben a tejet a cukorral és a vaníliarúddal,fűszerkeverékkel felforrósítjuk, majd állandó keverés mellett, vékony sugárban a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű