4 csésze hámozott, kimagozott, kockára vágott görögdinnye
3/4 csésze friss citromlé
3/4 csésze kristálycukor
4 csésze víz
citromkarika vagy dinnye szelet a diszítéshez
jégkocka
1. Lépés
Pürésítsük fel a görögdinnyét egy turmixgépben. Szűrjük le a pürét egy finom lyukú szűrőn. (Körülbelül 2 csésze levet kapjunk.)
2. Lépés
Egy nagy korsóban vagy kancsóban keverjük össze a görögdinnyét, a citromlevet, a cukrot 4 csésze vízzel, amíg a cukor teljesen feloldódik. Hűtőszekrényben tartsuk a keveréket legalább 2 órán keresztül.
3. Lépés
Tálaljuk jó sok jéggel. Díszítsük egy szelet citrommal és/vagy egy ék a görögdinnyével.
Ha nem gyerekeknek, hanem felnőtteknek készítjük, akkor tehetünk bele 5 cl vodkát is.
A narancsot, a klementint, a citromot és a kivit meghámozzuk. (A citrom és narancs héját előtte le is reszelhetjük, az még kelhet sütibe, desszertbe...) Minden összetevőt megmosun...
Elkészítési idő: 15 percÖsszeturmixoljuk.
Elkészítési idő:A dióbelet a fűszerekkel egy befőttes üvegbe tesszük, felöntjük a tisztaszesszel, és lezárjuk 45 napra. Ekkor felnyitjuk, összeöntjük a cukorsziruppal, és újabb 25 napra lezárjuk....
Elkészítési idő:Összekeverjük
Elkészítési idő: