0.5 közepes db alma (zöld alma, kb. 8-10 dkg a 0,5 db)
10 dkg ananász (a konzerv nem jó)
5 dkg fejessaláta (kb. 3-4 levél)
3 dl ásványvíz (szénsavmentes)
Az almát megmossuk, kivágjuk a magházát, esetleg meghámozzuk.
A salátaleveleket alaposan leöblítjük.
Az ananászt megpucoljuk, daraboljuk.
Turmixgépbe tesszük a hozzávalókat (turmixgép hiányába a botmixer is jó). Beleöntjük az ásványvizet.
Összeturmixoljuk, pohárba öntjük, és fogyasztjuk.
Ez a káposztaleves kúra egyik "étele". A zöld turmixot készíthetjük még ebben az esetben kiviből is, én az almát választottam. A zöld turmix a káposztaleves kúrába, az első, harmadik, negyedik és a hatodik napon a reggeli és a tízórai. Ez a mennyiség a reggelire és a tízóraira is elég.
1.Egy kis serpenyőben keverjük össze a mandulatejet és a sütőtök pürét. 2.Melegítsük közepes lángon, de a mikróba is rakhatjuk 30-45 mp-re. 3.Keverjük hozzá a vaníliát, a f...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA chilit megmossuk, kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, a húst durva kockákra vágjuk. A korianderleveleket letépkedjük. Az avokádót kiemeljük a héjból, durva darabokra vágjuk. A te...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű5 deciliter tejet 2,5 deciliter tejszínnel, egy vaníliarúd kikapart belsejével, valamint 25 dekagramm porcukorral forralj fel. Amikor kihűlt a likőralap, 5 tojássárgáját keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűValójában nem terveztem idén ezt a likőrt, viszont egy alkalommal olyan apró szemű epret sikerült szednünk, hogy úgy döntöttem, némi vodkában kell beteljesíteniük a végzetüket. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű