100 g cukor
2 evőkanál méz
csipet só
80 g szezámmag
1 kiskanál vaj
Egy nagyobb sütőpapírt vajazz be és rakd a pultra.
Egy kisebb lábasba csurgasd a mézet és keverd össze a cukorral – már amennyire lehet, hiszen ragad. Lassú
tűzön állandó kavargatás mellett főzd fel addig, amíg nem lesz szép barnás színe. Gyorsan húzd le a tűzről, add
hozzá a sót és szórd bele a szezámmagot és ne hagyd abba a kavarászást. Ekkor tedd bele a vajat, keverj rajta
még egy utolsót, majd öntsd ki az egészet a sütőpapírra.
Fakanállal lapítgasd meg, legyen olyan fél centi vastag, majd hagyd kihűlni. Mire kihűl, megkeményedik, tördeld
össze, nagyon nem kell foglalkozni, hogy egyenméretű téglalapok legyenek.
Ami nem fogy el, csatos üveg- vagy fémdobozban tárolható és sokáig eláll. Na jó, dehogy áll el, hisz elfogy.
A tejbe tenni pici sót, pici cukrot, elkavarni, belemorzsolni az élesztőt. A lisztet tálba szitálni, ebbe tenni szintén pici sót, a kis marék kristálycukrot és a margarinnal/zs...
Elkészítési idő: 1 óraA tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot kem...
Elkészítési idő:Először a száraz alapanyagokat keverjük össze (liszt, szódabikarbóna/sütőpor, édesítő, karob por, vanília belseje), annyi vizet öntünk hozzá, ami által piskóta-szerű tésztát kapunk...
Elkészítési idő: