menu

Családireceptkönyv.hu

Szezámmagos grillázs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 g cukor
2 evőkanál méz
csipet só
80 g szezámmag
1 kiskanál vaj

Elkészítés:


Egy nagyobb sütőpapírt vajazz be és rakd a pultra.
Egy kisebb lábasba csurgasd a mézet és keverd össze a cukorral – már amennyire lehet, hiszen ragad. Lassú
tűzön állandó kavargatás mellett főzd fel addig, amíg nem lesz szép barnás színe. Gyorsan húzd le a tűzről, add
hozzá a sót és szórd bele a szezámmagot és ne hagyd abba a kavarászást. Ekkor tedd bele a vajat, keverj rajta
még egy utolsót, majd öntsd ki az egészet a sütőpapírra.
Fakanállal lapítgasd meg, legyen olyan fél centi vastag, majd hagyd kihűlni. Mire kihűl, megkeményedik, tördeld
össze, nagyon nem kell foglalkozni, hogy egyenméretű téglalapok legyenek.
Ami nem fogy el, csatos üveg- vagy fémdobozban tárolható és sokáig eláll. Na jó, dehogy áll el, hisz elfogy.

Szezámmagos grillázs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Citromos szelet
Citromos szelet

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, majd a citromhéjával és a lisztel, óvatosan elkeverjük. Végül belecsurgatjuk az olvasztott vajat, az egészet kivajazott őzgerincf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
RÁNTÁSOS RÉTES
RÁNTÁSOS RÉTES

8 dkg zsír ,3 ek rétes lisztből világos rántást készítünk hülni hagyom 30 dkg rétes liszt ,2dcl tejföl,pici só 1 tojásból könnyű lágy tésztát készítek mikor kész a tészta vé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Elefántkönnycsepp
Elefántkönnycsepp

1. A tésztához a tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük. A kakaóport, a lisztet és a sütőport összeforgatjuk, az előzőekbe dolgozzuk, végül a kemény habbá vert tojásfehér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Gyors tejfölös fánk
Gyors tejfölös fánk

Egy tálban simára keverjük a tojást az édesítővel (szorbit), a vaníliás cukorral, a tejföllel és a nagy csipetnyi sóval. Hozzáöntjük a rumot, vagy pár csepp aromát, majd a sütőporo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk