8-10 dkg eritrit
8 dkg őrölt mandula
3 dkg nyílgyökérliszt
3 dkg útifű maghéj
1 teáskanál glutén- és foszfátmentes sütőpor
3 dkg tojásfehérje por
1 vaníliarúd kikapart magjai
1,5 dl víz
1 kezeletlen citrom reszelt héja és leve
2 tojás
4 dkg kókuszolaj
a tálaláshoz:
cukormentes lekvár
A száraz hozzávalókat összekeverjük. A vizet, a citromlével, a citromhéjjal, a kókuszolajjal és a tojásokkal összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a száraz anyagokat. Összepörgetjük a géppel és máris süthetjük a tésztát. Én popcake sütőben sütöttem 8 percig, De gofrisütőben is süthető, és formákba töltve 180 fokos sütőben is (forma méretétől 15-25 perc lehet a sütési idő). Tűpróbával egyszerűen ellenőrizhető, hogy átsült-e a tészta.
http://tucsokbogar.blogspot.hu/2015/03/minifank-avagy-popcake-paleo.html
Ha a tojás szobahőmérsékletű, könnyebb dolgozni a tésztával.
Az almás gofri tökéletes brunch-fogás, de desszertként is szuperül megállja a helyét. Pláne, ha egy-két gombóc vaníliafagyival is megkoronázzátok! ? Az elkészítéséhez az almát n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt (ha kell, magozd ki majd) vágd kis kockákra. A túrót keverd simára a tojássárgákkal, a citrom levével és héjával, valamint a tejszínnel, s ízesítsd cukorral. Végül kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű15 dkg vajat habosra keverünk 15 dkg porcukorral. Egyenként beleütünk 4 tojás sárgáját, közben mindig keverjük. 4 tojás fehérjéből habot verünk, beleszórunk 3 dkg porcukrot, újból...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű