1 marék tökmag
1 marék szotyi
1 marék szezámmag
1 kk kókuszzsír
1 ek hidegen sajtolt lenmagolaj
1/2 kk majoranna
1 kk tiszta só
1/2 kk füstölt pirospaprika
1 késhegynyi őrölt kömény
1-2 kanálnyi forrásvíz
A magokat a picike kókuszzsíron addig pirítottam, amíg isteni illatuk lett Mikor kihűlt, sóztam, fűszereztem, és morzsásra aprítottam a lenmagolajjal. Pici forrásvizet öntöttem hozzá, ép csak annyit, hogy összeálljon ;)
Pirítóssal és kápia paprikával tálaltam :)
Az apróra tördelt spagettit sós vízben kifőzzük. A vajat a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a paradicsompürét, a darált sonkát és a nagyon apró kockákra vágott sajtot. B...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótleveleket forrásban lévő vízbe dobjuk és ahogy megpuhul - max. 1 perc - vegyük ki, majd tegyük félre lecsurogni egy szűrőn. Én most bébispenótot használtam, de persze sima...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes1A hagymákat pucold meg, majd 1 cm vastag szeletekre karikázd fel. 2Szedd szét a karikákat. 3Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót tojást és az olajat és a sört. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban olajat hevítünk, hozzáadjuk a fűszereket: kurkuma, gyömbér, római kömény, szegfűbors, koriander, fahéj. Kavargatni kezdjük, pár percig pirítjuk. Ekkor jöhet bele a r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű