1 marék tökmag
1 marék szotyi
1 marék szezámmag
1 kk kókuszzsír
1 ek hidegen sajtolt lenmagolaj
1/2 kk majoranna
1 kk tiszta só
1/2 kk füstölt pirospaprika
1 késhegynyi őrölt kömény
1-2 kanálnyi forrásvíz
A magokat a picike kókuszzsíron addig pirítottam, amíg isteni illatuk lett Mikor kihűlt, sóztam, fűszereztem, és morzsásra aprítottam a lenmagolajjal. Pici forrásvizet öntöttem hozzá, ép csak annyit, hogy összeálljon ;)
Pirítóssal és kápia paprikával tálaltam :)
A céklát és az almát apró kockákra vágjuk. A mártást összeállítjuk a hozzávalók alapos összekeverésével, majd az almás céklára öntjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kölest felöntjük tejjel, és mérsékelt lángon, fedő alatt megfőzzük. Kb. 15-20 percet igényel a köles megpuhulása, tejebrizs állagúnak kell lennie. Miután levesszük a tűzről, fedő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklákat megpucolom, és nagyobb darabokba vágom (kb. 4-be vagy 6-ba). Sűtőpapíron beleteszem egy tepsibe (jénai is jó), megsózom, meglocsolom olívaolajjal (ez el is maradhat), és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megmossuk, szárazra töröljük. Egy késsel, amilyen vékonyra csak tudjuk, hosszában felszeleteljük. A baconből a cukkinik szélességével egyenlő csíkokat vágunk. Ráfekte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű