1/2 kg apró szemű, NEM lisztes burgonya (a legjobb a kiflikrumpli)
1 fej lila hagyma, megpucolva, karikára, vagy apróra szeletelve
3 ek apróra vágott snidling
150 ml marha,- vagy zöldségalaplé
3 ek fehérborecet
2 ek étkezési olaj (napraforgó-, repce- vagy kukoricaolaj)
1/2 tk mustár
só, bor, csipet cukor
A héjában puhára főtt krumplit még melegen meghámozom, egy nagy tálba felkarikázom. (A nagyobb darabokat félbevágom.) Elkészítem a páclét az ecetből, olajból, sóból és borsból. Belekeverem a mustárt és hozzáöntöm a forró alaplevet.
A hagymát és a snidliget rászórom a felszeletelt burgonyára, majd leöntöm a marináddal. Legalább 1/4 órát hagyom, hogy az ízek összeérjenek, végül langymelegen tálalom.
A franciasalátához egy gyorsforralóban a zöldségkeverékhez adunk 1 tk porcukrot és sózzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy épp ne lepje el. Ha felforrt, hagyjuk még fél percig, m...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA kukoricát keverőtálba öntjük. Elkészítjuk a majonézt. A tojássárgákhoz adjuk a mustárt, és vékonyan csorgatva, robotgéppel belekeverjük az olajat. Belekeverjük a tejfölt. Ízlé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát karikákra szeljük vagy felkockázzuk. A megtisztított hagymát felszeleteljük. A paradicsomot négybe vágjuk, majd felszeleteljük. Az uborkát a paradicsommal, a hagym...
Elkészítési idő: 15 Nehézség: KönnyűA főtt tojásokat felvágjuk, hozzá savanyú uborka, alma kockákat adunk. A majonéz: 1 egész tojás, só, 1 tk mustár, bors, citromlé, 2 dl kókuszolaj
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű