1/2 kg apró szemű, NEM lisztes burgonya (a legjobb a kiflikrumpli)
1 fej lila hagyma, megpucolva, karikára, vagy apróra szeletelve
3 ek apróra vágott snidling
150 ml marha,- vagy zöldségalaplé
3 ek fehérborecet
2 ek étkezési olaj (napraforgó-, repce- vagy kukoricaolaj)
1/2 tk mustár
só, bor, csipet cukor
A héjában puhára főtt krumplit még melegen meghámozom, egy nagy tálba felkarikázom. (A nagyobb darabokat félbevágom.) Elkészítem a páclét az ecetből, olajból, sóból és borsból. Belekeverem a mustárt és hozzáöntöm a forró alaplevet.
A hagymát és a snidliget rászórom a felszeletelt burgonyára, majd leöntöm a marináddal. Legalább 1/4 órát hagyom, hogy az ízek összeérjenek, végül langymelegen tálalom.
Den Kohl vierteln, putzen, waschen und in feine Streifen schneiden. Mit Salz vermischen und zugedeckt ziehen lassen, bis die anderen Zutaten vorbereitet sind. Den Speck klein wü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cherry paradicsomot félbe vagy negyedekre vágjuk, hozzáadjuk a felkarikázott hagymát. Ezután hozzáadjuk a kukoricát (a konzerv kukoricát előtte lecsepegtetjük), a ricottát (vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű--A paprikát megmossuk, leszárogatjuk és kicsumázzuk. - Ezután vékonyan fölszeleteljük. Ha sok van belőle, uborkagyalun is lekarikázhatjuk -Az ecetet a sóval meg a cukorral a ví...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA szőlőleveleket fél percre forrásban lévő vízbe teszem. Így válik göngyölhetővé. A rizst kockákra vágott vöröshagymán dinsztelem pár percig, a hagyma üvegesedéséig, aztán fölöntö...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű