1/2 kg apró szemű, NEM lisztes burgonya (a legjobb a kiflikrumpli)
1 fej lila hagyma, megpucolva, karikára, vagy apróra szeletelve
3 ek apróra vágott snidling
150 ml marha,- vagy zöldségalaplé
3 ek fehérborecet
2 ek étkezési olaj (napraforgó-, repce- vagy kukoricaolaj)
1/2 tk mustár
só, bor, csipet cukor
A héjában puhára főtt krumplit még melegen meghámozom, egy nagy tálba felkarikázom. (A nagyobb darabokat félbevágom.) Elkészítem a páclét az ecetből, olajból, sóból és borsból. Belekeverem a mustárt és hozzáöntöm a forró alaplevet.
A hagymát és a snidliget rászórom a felszeletelt burgonyára, majd leöntöm a marináddal. Legalább 1/4 órát hagyom, hogy az ízek összeérjenek, végül langymelegen tálalom.
A rákot még fagyosan a borba szórjuk. A konyakkal ízesítjük, a citrom levét belefacsarjuk megsózzuk megborsozzuká A fölaprított kaporral fűszerezzük, az olajat ráöntjük. A kétféle...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA joghurtot jól összekeverjük a sóval, édesítővel, citromlével és mustárral. A sajtot és az almákat kb. 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk és hozzákeverjük az elkészült salátaalaphoz. Még...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük, a fokhagymás tejbe áztatjuk, és kb. 1 órát a hűtőben hagyjuk. Ezt előző este is megtehetjük, annál jobb. Közben a mirelit zöldségeket megpároljuk, k...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA csirke pácolásához az olívaolajat, a sót, a borsot és a zaatar fűszerkeveréket összekeverjük. A húst megmossuk, ha vastagok a filék, műanyagzacskóba téve kiklopfoljuk. Egy műanya...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű