menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyasaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg burgonya
- 1-2 db lila hagyma
- 1 nagy dobozos tejföl
- kb. 200-300 g majonéz
- egy evőkanálnyi mustár
- egy kevés bors
- konyhasó

Elkészítés:


A tejfölt, majonézt, mustárt, borsot, és a sót keverjük ki. Sósnak kell lennie a mártásnak, mert a krumpli ebből még fel fog venni. Tehát nem baj, ha úgy érezzük kóstolásnál, mintha elsóztuk volna. A krumplit héjában, sós vízben főzzük ki. Akkor jó, ha a villát könnyen beleszúrjuk, de nem kell addig főzni, hogy a villa teljesen átmenjen rajta, mert akkor túlfőtt, és csak egy massza lesz belőle. Ha megfőtt, öntsük le róla a vizet, és hagyjuk kicsit hűlni, majd szedjük le a héját, és karikázzuk fel. A hagymákat pucoljuk meg, és fél karikákra szeleteljük fel. A krumplikarikákat, és a hagymát is szépen lassan forgassuk bele a mártásba. Ha nem lenne elég a mártás (a krumpli fel fogja szívni egy részét), akkor egy másik tálba rakjunk össze ismét egy mártást, és öntsük hozzá. Ha lehet, legalább egy éjszakára tegyük hűtőbe.

Burgonyasaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Céklasaláta
Céklasaláta

1. A céklát megfőzzük. 2. Ha jó puhára főtt, kivesszük a vízből. 3. Meghámozzuk, vékony szeletekre felszeljük, megsózzuk, és üvegbe rakjuk. 4. Hozzáadunk 1 szál tormát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Coleslaw káposztasaláta
Coleslaw káposztasaláta

1. Slice the cabbage as thinly as you can (I use my Mandoline Slicer set to 1/16” thick). Toss with salt and let sit in a colander in your sink for at least 1 hour (and up to 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Színes tavaszi saláta
Színes tavaszi saláta

Egy átlátszó üvegtálban rétegezzük a zöldségeket: a fejes salátát összetépkedjük, a többit felszeleteljük. A káposztákat lereszeljük, és így szórjuk a zöldségek közé. Az öntet h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Francia répasaláta
Francia répasaláta

A sárgarépa megtisztítjuk, majd lereszeljük. Az olajat az ecettel, az összezúzott fokhagymával és a mustárral összekeverjük, adunk hozzá sót, majd a sárgarépát alaposan beleforg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk