fél kg krumpli
egy fej vöröshagyma
3 ek 20%-os ecet
3 dl víz
só ízlés szerint
cukor ízlés szerint (ne legyen nagyon édes)
A krumplit megfőzzük héjában, majd ha kihűlt megpucoljuk és felkarikázzuk.
A karikákat belesorakoztatjuk egy tálba. A hagymát megpucoljuk, és vékony karikára vágjuk. A krumpli tetejére tesszük és megsózzuk.
Elkészítjük a salátalevet: a vízhez hozzáadjuk a cukrot, ecetet és azt a vizet amit a hagyma eresztett.
Ha feloldódott a cukor akkor ráöntjük a salátára és állni hagyjuk pár órát.
A fokhagymagerezdet nagyon finomra vágunk. A kígyóuborkákat meghámozunk, a nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Enyhén besózzuk, megborsozzuk, rövid ideig állni hagyjuk, majd erőteljes...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA joghurtot jól összekeverjük a sóval, édesítővel, citromlével és mustárral. A sajtot és az almákat kb. 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk és hozzákeverjük az elkészült salátaalaphoz. Még...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposzta külső leveleit eltávolítjuk, negyedekbe vágjuk, majd egyesével legyaluljuk. Én uborkagyalun szoktam. Besózzuk, és hagyjuk picit állni, míg összeesik kicsit. A hagymáka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét alaposan átválogatjuk (tele lehet kaviccsal sajnos..), megmossuk, majd egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a babérlevelet, a sót, annyi vizet, hogy duplán ellepje, majd közep...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű