fél kg krumpli
egy fej vöröshagyma
3 ek 20%-os ecet
3 dl víz
só ízlés szerint
cukor ízlés szerint (ne legyen nagyon édes)
A krumplit megfőzzük héjában, majd ha kihűlt megpucoljuk és felkarikázzuk.
A karikákat belesorakoztatjuk egy tálba. A hagymát megpucoljuk, és vékony karikára vágjuk. A krumpli tetejére tesszük és megsózzuk.
Elkészítjük a salátalevet: a vízhez hozzáadjuk a cukrot, ecetet és azt a vizet amit a hagyma eresztett.
Ha feloldódott a cukor akkor ráöntjük a salátára és állni hagyjuk pár órát.
A zöldborsót enyhén sózott, forrásban lévő vízbe teszem. Kb. 10 perc alatt puhára főzöm, leszűröm, és kihűtöm. A majonézt ízesítem a porcukorral, fél citrom levével, alaposan kike...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Tunjevinu dobro ocjediti od tekucine. Dodati joj sad povrce po zelji skeceno na kocke, kolutove. Zaciniti sa soli, biberom, sokom limuna i uljem i dobro sve izmjesati. Salata j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit legalább néhány órával előre, de akár előző nap, megfőzzük, leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni. később letakarjuk egy fedővel, hogy ne száradjon ki. A krumplit meghámozzuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA Medvesajtot villával össze kell törni, a fokhagymát apróra összevágni és az összes hozzávalót alaposan összekeverni. Akkor a legjobb, ha áll egy éjszakát. Pirítóssal a legfinomab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű