fél kg krumpli
egy fej vöröshagyma
3 ek 20%-os ecet
3 dl víz
só ízlés szerint
cukor ízlés szerint (ne legyen nagyon édes)
A krumplit megfőzzük héjában, majd ha kihűlt megpucoljuk és felkarikázzuk.
A karikákat belesorakoztatjuk egy tálba. A hagymát megpucoljuk, és vékony karikára vágjuk. A krumpli tetejére tesszük és megsózzuk.
Elkészítjük a salátalevet: a vízhez hozzáadjuk a cukrot, ecetet és azt a vizet amit a hagyma eresztett.
Ha feloldódott a cukor akkor ráöntjük a salátára és állni hagyjuk pár órát.
A bulgurt leöntjük kétszeres mennyiségű, forrásban lévő sós vízzel, és lefedve hagyjuk állni 30 percet, majd vegyük le róla a fedőt és hagyjuk kihűlni. A cukkinit az olívaolajon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindenekelőtt a paprikasütésen kell túlesnünk, a többi szeszély és ízlés kérdése. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. Alufóliával kibéleljük a sütőtepsit (hogy kevesebbet kelljen moso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert meghámozom, majd naglukú sajtreszelőn lereszelem. Egy serpenyőben, az olivaolajjal éppen hogy csak megpárolom, hogy még roppanós legyen, hozzá adom a reszelt fokhagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű